midzomernachtzon

Luppolinna en Iisakki Village: fijn verblijf in Finland bij Ruka Safaris

Mijn uitvalsbasis tijdens mijn reis naar zomers Noord-Finland was Luppolinna van Ruka Safaris. Dit is een echt familiebedrijf en dat voel je. De mensen van Ruka Safaris doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je je thuis voelt. Zo werd ik hartelijk ontvangen door Hanna, die bij aankomst een pan met heerlijke soep van haar moeder had klaarstaan. Omdat ik het zo fijn vond bij Ruka Safaris, vertel ik graag wat meer over deze accommodatie in Finland.

Soup in Luppolinna at Ruka Safaris
Soep van Hanna’s moeder

Over Luppolinna

Luppo kun je vertalen als ‘relaxtijd’ en linna is Fins voor kasteel. Luppolinna is dan ook een prachtige vakantiewoning waar je met een flinke groep mensen heerlijk kunt relaxen. Er is een ruime woonkamer met een grote keuken, maar er kan ook catering geregeld worden.

Luppolinna at Ruka Safaris

Beneden bevinden zich een sauna met douches, een buiten-hottub en een relaxruimte met een open haard. Als je wilt, kun je zo het meer in duiken – zeker omdat het in de zomer in Finland zo lang licht blijft. Yöton yö noemen ze dat: nacht zonder nacht.

Midnight sun at Luppolinna at Ruka Safaris
(Bijna) middernachtzon bij Luppolinna

Iisakki Village en omstreken

Lupponlinna ligt op loopafstand van Iisakki Village aan het Rukajärvi-meer. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten rijden naar Ruka, 25 minuten rijden naar Kuusamo en 50 kilometer naar de Russische grens. In en om Iisakki Village bevinden zich behalve Luppolinna nog meer voorzieningen. Zo bezocht ik een sauna vlak bij Luppolinna waar ik voor het eerst aan saunayoga deed. Daarnaast staat Honkakota: deze Finse kota waar je heerlijk kunt eten.

Honkakota at Ruka Safaris

Toen ik binnenkwam, stond deze zalm bij het vuur.

Smoked salmon in Honkakota at Ruka Safaris

Bij de koffie kreeg ik een bijzonder dessert: vossebessen-pannacotta met huisgemaakte vossebessen- en bosbessen-marshmallows.

Desert in Honkakota at Ruka Safaris

Wilddiner

Een andere avond proefde ik in Iisakki Village in een authentieke boerenhoeve van een wilddiner.

Wild food dinner in Iisakki Village at Ruka Safaris

Het koude buffet bevatte onder andere salade met brandnetels, rendiersalami, zalm, knapperige visjes en knäckebröd.

Wild food dinner in Iisakki Village at Ruka Safaris

Na het hoofdgerecht met rendierstoofpot, aardappelpuree en vossenbessencompote was het tijd voor het dessert: Lapse kaas (die piept tussen je tanden) met kruipbramenjam en vossenbessen-cheesecake.

Wild food dinner in Iisakki Village at Ruka Safaris

Activiteiten van Ruka Safaris

Behalve accommodaties en maaltijden verzorgt Ruka Safaris ook activiteiten zoals buggy rijden, saunayoga, beren spotten, raften en hiken. In mijn geval waren verblijf, maaltijden en activiteiten in één keer geregeld via Voigt Travel, waarmee je ook nog eens rechtstreeks op Rovaniemi kunt vliegen (ook ‘s zomers dus).

Een indruk van dat totaalpakket krijg je in deze video.

Ga jij ook in de zomer naar Rovaniemi en/of Ruka? Dan vind je het misschien handig om alle tips bij elkaar te hebben in dit Stralend Finland Magazine.

Ik werd uitgenodigd om Fins Lapland te bezoeken voor Stralend Finland.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Finland deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Finland met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Zweden, en over Scandinavische lifestyle.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.