Wil je een vakantie in Finland combineren met een reis door andere landen in Noord-Europa? Daar zijn prachtige reizen voor samengesteld. Wat denk je van deze:

Kampeer-express Noord-Noorwegen en Lapland (8 dagen)

Kamperen in Lapland zonder helemaal daarnaartoe te hoeven tijden? Dat kan met de 8-daagse reis Kampeer Express Noord-Noorwegen en Lapland van Voigt Travel. Deze reis omvat je vlucht, huurauto en de huur van je kampeeruitrusting.

Middernachtzonreis Lapland Fly& Drive (8 dagen)

Voor deze 8-daagse Middernachtzonreis Lapland Fly & Drive naar Zweden en Finland van Voigt Travel vlieg je eerst van Rotterdam naar Skellefteå in Zweden. Daar staat een huurauto voor je klaar. Je rijdt via de kust van de Botnische Golf naar Kukkolaforsen aan de grens met Finland. De volgende dag volg je de grens van Zweden en Finland verder naar het noorden, richting Harriniva. Je volgende overnachtingsplek is Kilpisjärvi, het wandelwalhalla van de Finnen. Dan rij via Noorwegen richting de ruige bergen van Zweden, waar je kunt wandelen in nationaal park Abisko en het ijshotel kunt bezoeken. De laatste nacht verblijf je in Arvidsjaur.

Week Noordkaap Fly&Drive (8 dagen)

Met de reis Week Noordkaap Fly & Drive naar Noorwegen en Finland van Voigt Travel haal je in 8 dagen tijd het maximale uit het Pure Noorden. Je vliegt ‘s morgens rechtstreeks naar de poolcirkel en doet per huurauto natuurpark Kiilopää, de Noordkaap, Alta en Tromsø aan. De laatste twee nachten slaap je aan een meer bij de rendierfarm van Torassieppi.

Familiereis Estland en Finland

Wil je met kinderen naar Finland op vakantie? Kijk dan eens naar deze reis speciaal voor gezinnen. Je bezoekt de hoofdsteden van Estland en Finland en kunt uitgebreid genieten van de prachtige natuur rondom de Finse meren – en van deze mooie tijd samen met je gezin. Deze reis is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en het kanoën op een Fins meer, het slapen op een boerderij, de
quadtour en het bezoek aan rendierenfarm zullen je kinderen nooit meer vergeten. Deze reis kan helemaal aan je wensen worden aangepast, dus neem zeker even contact op met reisaanbieder Travelnauts.

Scandinavian Capitals Discovery (12 dagen)

Tijdens deze reis van Tenzing Travel doe je (onder andere per veerboot en trein) de Noord-Europese hoofdsteden Kopenhagen, Oslo, Stockholm en Helsinki aan. Het fijne aan de reizen van Tenzing is dat ze helemaal aan je eigen wensen zijn aan te passen. Voor de mogelijkheden vraag je op de website gratis een vrijblijvend reisadvies aan.

Noorwegen, Zweden en Finland boven de poolcirkel (10 dagen)

Dit is een 10-daagse reis met SRC Reizen naar het Noorwegen, Zweden en Finland boven de poolcirkel met als rode draad de geschiedenis van de Vikingen en de Sami. Van de afgeronde bergen en vele meren in Fins Lapland, de fjorden en grillige bergen in Noorwegen en de uitgestrekte bossen in Noord-Zweden – je ziet het allemaal.

Lapland, Finnmark en Noordkaap Eigen auto (14 dagen)

Tijdens deze 14-daagse reis naar Lapland, Finnmark en Noordkaap met eigen auto van Voigt Travel vaar je eerst met de ferry van Duitsland naar Helsinki. Daar rij je de nachttrein naar Lapland op. Vanaf de poolcirkel rij je verder naar het noorden. Je overnacht twee nachten in een blokhut met eigen sauna bij het nationaal park Urho Kekkonen. Daarna rij je door de regio Finnmark naar de Noordkaap (entree inbegrepen bij de reis). Vanaf de Noordkaap rij je zuidwaarts naar Alta en verder naar Tromsø. De laatste twee nachten overnacht je in Finland. Dan rij je weer de trein op en stap je in Helsinki over van de trein op de boot.

Noorwegen, Finland en Rusland (14 dagen)

Djoser heeft een 14-daagse reis naar Noorwegen, Finland en Rusland waarbij je van Sint-Petersburg naar de Noordkaap reist. Onderweg kom je onder andere in Khizi, Solovetski, Moermansk, Alta en Inari. (Vraag voor meer informatie de gratis brochure aan of meld je aan voor een informatiedag.

Groepsrondreis Finland, Estland en Rusland (15 dagen)

Reisorganisatie Sawadee heeft deze groepsrondreis waarmee je in twee weken zowel Finland en Estland als Rusland bezoekt. Je begint in Estland en reist dan via nationaal park Lahemaa en Tartu naar Pskov, Veliki Novgordod en Sint-Petersburg in Rusland. Vervolgens rij je Finland in en ga je via Puumala en Lahti naar Helsinki.

Kampeeravontuur Noor-Noorwegen en Lapland (15 dagen)

Langer kamperen in Noord-Scandinavië zonder er helemaal naartoe te hoeven rijden? Kies dan voor dit 15-daagse Kampeeravontuur Noord-Noorwegen en Lapland Voigt Travel. Inclusief rechtstreekse vluchten naar Lapland en een huurauto met kampeeruitrusting.

Velkommen i Nord (15 dagen)

Deze rondreis per huurauto begint in nationaal park Abisko (Zweden) en brengt je naar Karasjok, Inari, de Noordkaap, Tromsø, de Lofoten en de Vesterålen. Uitgebreide informatie over deze reis vind je op de website van Nordic.

Noordkaap, Lofoten en Lapland Fly&Drive (15 dagen)

Tijdens de 15-daagse reis Noordkaap, Lofoten en Lapland Fly & Drive van Voigt Travel vlieg je rechtstreeks naar het noorden van Fins Lapland, waar je volop kennismaakt met de Sami-cultuur. Dan rij je naar de Noordkaap en zuidwaarts naar de Lofoten. Via Zweeds Lapland rij je uiteindelijk terug naar Rovaniemi.

Op koers naar de Noordkaap Fly&Drive (15 dagen)

Tijdens de 15-daagse reis Op koers naar de Noordkaap Fly & Drive van Voigt Travel reis je vanuit Rovaniemi naar Papin Talo, waar je vlak aan de Russische grens verblijft. Hier kun je beren spotten en wandelen in nationaal park Oulanka. Daarna verblijf je 2 nachten in Inari en in het noordelijkste puntje van Finland overnacht je 3 nachten in Nuorgam op de toendra. Daarna rij je over de hoogvlakte van Finnmark naar de Noordkaap (toegang inbegrepen). Via Gargia Lodge (een oude Sami-handelspost) en de rendierfarm van Torassieppi rij je weer terug naar je beginpunt voor de terugvlucht.

Zweeds, Fins en Noors Lapland via blokhutten (15 dagen)

Deze rondreis brengt je van de Zweedse wildernis naar nationaal park Pallas-Ylläs in Finland naar de Noorse kust en de stad Tromsø. Het allermooiste (volgens velen) bewaar je voor het laatste: de Lofoten. Tijdens deze reis verblijf je in een authentieke rorbu op de Lofoten, in een modern vakantiehuis met uitzicht op zee in Malangen, in een Finse blokhut en in een vakantiehuis met steiger en roeiboot aan een Zweeds meer. Bekijk hier de complete omschrijving van deze reis op de website van Nordic.

Scandinavië Compleet Fly&Drive (15 dagen)

Scandinavië Compleet Fly & Drive is een 15-daagse reis van Voigt Travel waarbij je van Rotterdam rechtstreeks naar Zweeds Lapland vliegt. Per huurauto ga je naar Sami-nederzetting Arvidsjaur en daarna naar mijnstad Kiruna. Dan is het tijd voor de fjorden van Noorwegen. Vanuit Kabelvåg verken je de Lofoten en na drie nachten ga je naar Malangen Bryger Resort, vanwaar je Tromsø kunt bezoeken. De volgende stops zijn Alta en de Noordkaap (toegang inbegrepen). Op weg naar het zuiden overnacht je nog aan het Inari-meer, aan de rivier de Tornio en in Skellefteå.

Dwars door Lapland en fjorden Fly&Drive (15 dagen)

Tijdens deze 15-daagse fly&drive-reis Dwars door Lapland en fjorden van Voigt Travel verblijf je op bijzondere locaties. Je bezoekt nationaal park Luosto, Senja, de Vesterålen en de Lofoten en hebt volop de tijd om activiteiten te ondernemen. Een walvissafari per RIB-boot vanuit Andenes is al inbegrepen.

Hiking the Arctic Fly&Drive (15 dagen)

Hiking The Arctic Fly & Drive is een 15-daagse wandelreis van Voigt Travel waarbij je gaat wandelen in nationale parken in Fins, Noors en Zweeds Lapland. Je vliegt naar de poolcirkel en rijdt met een huurauto langs kleinschalige accommodaties. In Finland bezoek je 4 nationale parken, in Noorwegen de grootste kloof van Noord-Europa en in Zweden nationaal park Abisko.

Baltische staten en Finland (16 dagen)

Deze 16-daagse rondreis Baltische staten en Finland van ANWB Vakantie brengt je naar de Baltische Staten en Zuid-Finland. Je vaart van Kiel naar Klaipeda, bezoekt onder andere Vilnius, Tallinn, Riga en Helsinki en vaart terug van Helsinki naar Travemünde.

Busreis Noorwegen, Zweden en Finland (17 dagen)

Deze busreis van 17 dagen van Oad gaat helemaal omhoog door Noorwegen (onder andere langs Trondheim en natuurlijk naar de Noordkaap) en weer omlaag door Finland en Zweden (inclusief Stockholm en Helsinki).

De Koningsroute (19 of 21 dagen)

Met deze reis van 19 of 21 dagen van de ANWB ga je met eigen auto door de Baltische staten èn Finland, Zweden en Noorwegen. Je begint Klaipeda in Litouwen en reist dan verder naar Riga en Tallinn. Via Helsinki en Stockholm reis je naar de Noorse fjorden.

Noordkaap, Lofoten en Lapland Eigen auto (20 dagen)

Voor de 20-daagse reis Noordkaap, Lofoten en Lapland Eigen auto van Voigt Travel vaar je vanuit Travemünde naar Helsinki, waar je de autoslaaptrein naar Lapland neemt. In Salla maak je kennis met de rendierenen dan rij je via nationaal park Urho Kekkonen naar de Noordkaap. Vanaf daar rij je weer omlaag naar Tromsø en de Lofoten. Via Zweeds Lapland rij je terug naar Rovaniemi om met de trein en de ferry weer naar huis te gaan.

Noordkaap Exclusief Eigen auto (20 dagen)

Noordkaap Exclusief Eigen auto is een 20-daagse reis van Voigt Travel naar Noorwegen en Finland. Je vaart vanuit Travemünde naar Helsinki en rijdt daar de autoslaaptrein naar Lapland op. Je Finse accommodaties worden allemaal omringd door bossen en meren. Via Finnmark rij je naar de Noordkaap (toegang inbegrepen). Na een uitgebreide kennismaking met West-Lapland rij je op de laatste dag naar Rovaniemi voor de terugreis.

Hiking the Arctic Eigen auto (20 dagen)

De 20-daagse reis Hiking The Arctic Eigen Auto van Voigt Travel brengt je naar de mooiste nationale parken in Fins, Noors en Zweeds Lapland, waar je alle tijd hebt om te gaan wandelen of fietsen. Je verblijft in kleinschalige accommodaties. Je bereikt Lapland met de veerboot van Travemünde naar Helsinki en de autoslaaptrein naar de poolcirkel.

Noordkaap en Lofoten (20 dagen)

Je kunt ook met de ANWB in 20 dagen een rondreis met eigen auto maken door Finland, Zweden en Noorwegen. Je ziet dan het mooiste wat Scandinavië te bieden heeft in één reis. Rijdend naar Lapland kom je terecht in een landschap vol meren en bossen. Na een bezoek aan de Noordkaap zak je via de Lofoten en de Noorse fjorden weer af naar het zuiden. Behalve al die mooie natuur doe je ook nog de hoofdsteden Stockholm, Helsinki en Oslo aan.

Arctische eilanden en Lapland (21 dagen)

Tijdens de 21-daagse reis Arctische eilanden en Lapland van Voigt Travel reis je met de ferry en de autoslaaptrein naar Lapland. Daar reis je eerst naar Björkliden in Zweden en dan verder naar Sommarøy, Senja, Andenes, de Vesterålen, de Lofoten en Bodø in Noorwegen. Via het Zweedse Arvidsjaur kom je uit in Kukkolaforsen. Na de terugreis met de trein en boot slaap je nog een nacht in Lübeck voordat je het laatste stuk naar huis rijdt.

Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland (22 dagen)

Deze reis naar de Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland van 22 dagen van Voigt Travel brengt je met een rechtstreekse vlucht reis naar het noorden van Fins Lapland. Vanuit Rovaniemi ga je eerst naar Björkliden in Zweden en dan door naar de Lofoten in Noorwegen. Je maakt een walvissafari in Andenes, verblijft op Senja en bezoekt Tromsø. Het noordelijkste puntje van je reis is de Noordkaap. Dan zak je weer af naar Finland, waar je de reis afsluit in een blokhut in Luosto.

Als je een vraag hebt over de reizen van Voigt Travel, kun je gebruikmaken van dit contactformulier.

35-daagse groepskampeerreis Rondje Oostzee

Zelfstandig op pad met je eigen kampeermiddel en volop de gelegenheid om er op eigen houtje op uit te trekken, maar tegelijkertijd ook de gezelligheid van een groep en het veilige gevoel van reisbegeleiding. Dat bieden de groepskampeerreizen van de ANWB je. Deze groepskampeerreis brengt je naar Denemarken, Zweden, Finland, Estland, Letland en Litouwen.

39-daagse groepskampeerrondreis Grand tour Baltische Staten en Sint Petersburg

Tijdens deze groepskampeerreis van de ANWB is Helsinki in Finland het toetje van een prachtige reis door Polen, de Baltische staten en een bezoek aan Sint-Petersburg.

Noordkaap en Lofoten (ACSI, 46 dagen)

Deze prachtige groepskampeerreis van de ACSI leidt je door Zweden richting het noorden. Daar rij je Finland in voor een bezoek aan de Kerstman in Rovaniemi, en voor een kennismaking met de Sami en hun rendieren. Daarna is het tijd voor Noorwegen – eerst naar de Noordkaap, dan langs een prachtige route langzaam weer naar het zuiden.

Grand tour Scandinavië (ANWB, 61 dagen)

Deze langste kampeerreis van de ANWB brengt je helemaal naar de uitgestrekte natuur van het Hoge Noorden. Je rijdt vanuit Denemarken naar het groene Zuid-Zweden. Na een bezoek aan Stockholm steek je over naar de Finse stad Turku. Na een rit door het Finse merengebied kun je op bezoek bij de kerstman in Rovaniemi en steek je de poolcirkel over. Na een bezoek aan de Noordkaap rij je langs de Noorse kust weer zuidwaarts. Je ziet onderweg de Vesterålen, de Lofoten, het Noorse fjordengebied en de steden Lillehammer en Oslo. In Göteborg stap je op de boot naar Kiel in Duitsland voor de laatste rit naar huis.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.