Als je op wintersport wilt in Fins Lapland, vlieg je vaak naar Rovaniemi. Vanaf daar kun je doorreizen naar je een wintersportresort in Fins Lapland. Maar Rovaniemi heeft ook een eigen skiresort: Ounasvaara.

Hier vond ik de volgende winterreizen:

Lapland Comfort Break (4 dagen)

Tijdens deze 4-daagse reis naar Lapland van Nordic verblijf je in het moderne Lapland Hotel Sky Ounasvaara. Er zijn al een paar excursies bij de reis inbegrepen: je gaat op pad met de husky’s en met de rendieren. Duimen voor het noorderlicht!

Lapland Comfort Break XL (5 dagen)

Of kies voor deze 5-daagse variant (ook bij Nordic).

Arctic Relaxing Break (4 dagen)

De Jong Intra heeft dit 4-daagse winteravontuur in Finland. Je bezoekt een rendierboerderij en het Arctic Snow Hotel, maakt een sledetocht en een sneeuwscootersafari én gaat ijsvissen. Deze reis vind je hier bij De Jong Intra.

5-daagse winteravontuur Rovaniemi

Dit arrangement van De Jong Intra (te boeken met of zonder vlucht) omvat je verblijf, een huskysafari, een sneeuwscootersafari, een vrije dag waarop je bijvoorbeeld zou kunnen gaan ijsfloaten en natuurlijk de kans om het noorderlicht te zien te krijgen.

Bekijk de details van dit winteravontuur hier bij De Jong Intra.

Vaattunki Active Week

Tijdens deze 8-daagse reis van Nordic verblijf je in het Arctic Circle Wilderness Resort. Vroeger verbleven hier, midden in de natuur, alleen houthakkers. Inbegrepen activiteiten zijn een sneeuwscooter- en huskytocht, een sneeuwschoenwandeling en een kennismaking met de rendieren en de traditionele Finse sauna.

Vaattunki Relax Week

Of kies voor deze 8-daagse relax week van Nordic.

Valkea Lodge

Valkea Lodge heeft gezellige chalets met een woonruimte met houtkachel, keuken, slaapkamer eventueel een eigen sauna. In het hoofdgebouw staan authentieke Finse gerechten voor je klaar en tijdens je verblijf kun je gebruikmaken van warme winterkleding. Dankzij de kleinschalige en afgelegen ligging heb je minder last van lichtvervuiling bij het zoeken naar het noorderlicht. Hier kun je onderstaande reizen boeken:

Santa Multi Adventure (5 dagen)

Tijdens deze 5-daagse Nordic-reis naar Fins Lapland geniet je van de kerstsfeer in Fins Lapland. Het programma is perfect voor gezinnen met jonge kinderen. Natuurlijk breng je in Rovaniemi een bezoek aan de Kerstman. Op het programma staan onder andere een huskytocht, een sneeuwscootertocht, een rendiertocht en een sneeuwschoenwandeling.

Arctic Short Break (4 dagen)

Deze avontuurlijke 4-daagse shortbreak van Nordic is ideaal als je graag stoere activiteiten in Fins Lapland wilt ondernemen, maar niet zoveel tijd hebt. Je maakt een halve dagtocht met de hondenslee en verkent tijdens een sneeuwscootertocht en een sneeuwschoenwandeling de ongerepte natuur van Fins Lapland. Ook breng je een bezoek aan de rendieren, waar je nog een korte sledetocht maakt. Eventueel nog een extra avondactiviteit bijboeken.

Arctic Adventure Break (5 dagen)

Met deze 5-daagse variant gun je jezelf net wat meer tijd om te genieten van Fins Lapland en voor extra excursies of om er zelf op uit te trekken.

Arctic Active Break (4 dagen)

Deze 4-daagse shortbreak van Nordic laat je in korte tijd kennismaken met heel veel aspecten van Fins Lapland. Je maakt een tocht van een halve dag met de huskyslee en bind de sneeuwschoenen onder voor een wandeling door de besneeuwde bossen. Bovendien maak je een dagtocht met de sneeuwscooter. Een avondactiviteit bijboeken of zelf op pad gaan in de omgeving kan natuurlijk ook.

Arctic Relaxing Break (4 dagen)

Wil je graag op een rustige manier kennismaken met Lapland? Kies dan voor deze 4-daagse shortbreak van Nordic. Hierbij maak je een tocht in de slee achter de sneeuwscooter van een gids en ga je ijsvissen. Verder bezoek je het Arctic Snow Hotel en ga je op bezoek bij de rendieren voor een korte tocht met de slee. Eventueel kun je nog een avondactiviteit bijboeken en natuurlijk hoop je op het noorderlicht.

Arctic Adventure Week

De Arctic Adventure Week van Nordic is een actieve weekreis met genoeg rustige momenten. Deze reis bevat dezelfde activiteiten als de Supreme Adventure Week, maar dan in halve dagtochten.

Op de vrije momenten (waaronder 2 vrije dagen) kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Santa Claus Village of een andere excursie bijboeken. Of verken de omgeving op langlaufski’s of sneeuwschoenen.

Arctic Adventure Xmas and New Year (8 dagen)

Met deze reis van Nordic vier je de feestdagen in Valkea Lodge. Je maakt een sneeuwschoenwandeling, een sneeuwscootertocht en een huskytocht. Ook bezoek je een rendierboerderij. Daarnaast heb je twee dagen die je naar eigen inzicht kunt invullen.

Supreme Adventure Week

Tijdens deze avontuurlijke weekreis van Nordic maak je een sneeuwschoenwandeling, een sneeuwscooterdagtocht, een rendiersledetocht met bezoek aan het Arctic Snow Hotel en een huskydagtocht.

De twee vrije dagen kun je naar eigen inzicht besteden. Boek bijvoorbeeld een excursie bij of huur langlaufski’s of sneeuwschoenen om de omgeving van Valkea Lodge te verkennen.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.