Rovaniemi is zo’n beetje de toegangspoort tot Fins Lapland. Veel mensen vertrekken vanuit Rovaniemi om andere bestemmingen in Fins Lapland te verkennen. Maar de hoofdstad van Lapland heeft ook een eigen skiresort: Ounasvaara.

Hier vond ik de volgende accommodaties bij TUI:

Arctic Relaxing Break (4 dagen)

De Jong Intra heeft dit 4-daagse winteravontuur in Finland. Je bezoekt een rendierboerderij en het Arctic Snow Hotel, maakt een sledetocht en een sneeuwscootersafari én gaat ijsvissen. Deze reis vind je hier bij De Jong Intra.

5-daagse winteravontuur Rovaniemi

Dit arrangement van De Jong Intra (te boeken met of zonder vlucht) omvat je verblijf, een huskysafari, een sneeuwscootersafari, een vrije dag waarop je bijvoorbeeld zou kunnen gaan ijsfloaten en natuurlijk de kans om het noorderlicht te zien te krijgen.

Bekijk de details van dit winteravontuur hier bij De Jong Intra.

8-daagse wintervakantie Fins Lapland – Rovaniemi – Rendieren en Husky’s

Bij deze onvergetelijke reis naar winters Fins Lapland zijn een huskysafari en een sneeuwscootertocht naar een rendierboerderij inbegrepen. Garantie op het noorderlicht kan niemand geven, maar wie weet heb je geluk! De sneeuwschoenwandeling in de avond die je gaat maken is hier in ieder geval uitermate geschikt voor. Je verblijft in Vaattunki Wilderness Resort, vlak bij poolcirkel – een mooie uitvalsbasis voor wandel-, fiets- en langlauftochten. En misschien wil je wel even op bezoek bij de Kerstman in Santa Claus Village?

Deze reis vind je hier op de website van de ANWB.

Valkea Lodge

Valkea Lodge heeft gezellige chalets met een woonruimte met houtkachel, keuken, slaapkamer eventueel een eigen sauna. In het hoofdgebouw staan authentieke Finse gerechten voor je klaar en tijdens je verblijf kun je gebruikmaken van warme winterkleding. Dankzij de kleinschalige en afgelegen ligging heb je minder last van lichtvervuiling bij het zoeken naar het noorderlicht. Hier kun je onderstaande reizen boeken:

Santa Multi Adventure (5 dagen)

Tijdens deze 5-daagse Nordic-reis naar Fins Lapland geniet je van de kerstsfeer in Fins Lapland. Het programma is perfect voor gezinnen met jonge kinderen. Natuurlijk breng je in Rovaniemi een bezoek aan de Kerstman. Op het programma staan onder andere een huskytocht, een sneeuwscootertocht, een rendiertocht en een sneeuwschoenwandeling.

Arctic Adventure Break (5 dagen)

Met deze 5-daagse variant gun je jezelf net wat meer tijd om te genieten van Fins Lapland en voor extra excursies of om er zelf op uit te trekken.

Arctic Adventure Week

De Arctic Adventure Week van Nordic is een actieve weekreis met genoeg rustige momenten. Deze reis bevat dezelfde activiteiten als de Supreme Adventure Week, maar dan in halve dagtochten.

Op de vrije momenten (waaronder 2 vrije dagen) kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Santa Claus Village of een andere excursie bijboeken. Of verken de omgeving op langlaufski’s of sneeuwschoenen.

Supreme Adventure Week

Tijdens deze avontuurlijke weekreis van Nordic maak je een sneeuwschoenwandeling, een sneeuwscooterdagtocht, een rendiersledetocht met bezoek aan het Arctic Snow Hotel en een huskydagtocht.

De twee vrije dagen kun je naar eigen inzicht besteden. Boek bijvoorbeeld een excursie bij of huur langlaufski’s of sneeuwschoenen om de omgeving van Valkea Lodge te verkennen.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.