In Ruka/Kuusamo heb ik de volgende reizen gevonden.

Vlucht & verblijf Ruka-Kuusamo

Je kunt voor je wintersport in Ruka-Kuusamo dop heel veel plekken combinaties van vlucht + verblijf boeken. Bij het boeken van deze reizen kun je soms ook meteen al excursies bijboeken. Bij reizen van Voigt Travel is vaak al minstens een excursie inbegrepen.

Ruka Valley

Hotel Ruka Valley ligt tussen natuurgebied Valtavaara en het skigied van Ruka. De gondel brengt je in het centrum van Ruka, waar je restaurants en bars vindt. Deze fijne uitvalsbasis voor gezinnen en skiliefhebbers is te boeken bij TUI.

Ruka Village

De appartementen Ruka Village (hier te boeken bij TUI) liggen in het centrum van Ruka. Je kunt zo’n beetje bij de voordeur op de lange latten stappen.

Rukahovitonttu

Zoek je vooral rust, dan zijn deze appartementen net buiten het centrum van Ruka een goede keuze. Als je naar het centrum wilt, neem je de skibus of maak je een mooie winterwandeling van ongeveer 10 minuten. Deze appartementen zijn hier te boeken bij TUI.

Holiday Club Kuusamo Tropiikki

Holiday Club Kuusamo Tropiikki ligt ongeveer 18 kilometer van Ruka en heeft hotelkamers en appartementen. Het resort heeft een tropisch zwemparadijs met sauna en spa, een Angry Birds Activity Park en meerdere eetgelegenheden. Rondom het hotel zijn verschillende loipes, je kunt gaan ijsvissen op het meer of gaan wandelen op sneeuwschoenen.

Aurinkorinne

De appartementen van Aurinkorinne liggen buiten het centrum van Ruka, maar hebben alle faciliteiten op wandelafstand. Je hebt hier een eigen keuken, sauna en open haard. Deze appartementen zijn hier te boeken bij TUI.

Groepsreis voor gezinnen (7 dagen)

Lijkt het je leuk om samen met andere gezinnen met kinderen van dezelfde leeftijd winters Lapland te verkennen? Dan kun je met reisorganisatie Koning Aap afreizen naar Ruka/Kuusamo voor een kleine week vol winterse avonturen.

Rondreis explore & experience Ruka (8 dagen)

Tijdens deze reis van TUI maak je elke dag een excursie van een paar uurtjes, zodat er nog genoeg tijd overblijft om te relaxen. Voor elke excursie word je bij je hotel opgehaald en weer teruggebracht. Natuurlijk maak je een sneeuwscootersafari en een huskysledetocht én ga je op zoek naar het noorderlicht.

Groepsreis voor gezinnen (7 dagen)

Lijkt het je leuk om samen met andere gezinnen met kinderen van dezelfde leeftijd winters Lapland te verkennen? Dan kun je met reisorganisatie Koning Aap afreizen naar Ruka/Kuusamo voor een kleine week vol winterse avonturen.

Groepsreis Fins Lapland van Shoestring

Deze Lapland Winterreis laat je kennismaken met het winterwonderland van Finland. In deze magische wereld maak je een huskysafari, wandel je op sneeuwschoenen door nationaal park Oulanka en ga je natuurlijk op zoek naar het noorderlicht. Deze reis vind je hier.

Groepsreis Fins Lapland van Natuurlijk Reizen

Met reisorganisatie Natuurlijk Reizen kun je vanuit Kylmäluoma gaan langlaufen, sneeuwschoenwandelen, op zoek naar sporen van elanden, wolven en lynxen, een iglo bouwen, een huskyfarm bezoeken en nog meer optionele activiteiten ondernemen.

Groepsreis Fins Lapland van Sawadee

Ook tijdens deze avontuurlijke groepsreis van Sawadee verblijf je in Kylmäluoma. Je maakt een hondensledetocht, bouwt een iglo, gaat langlaufen en sneeuwschoenwandlen, naar een rendierboerderij, ijsvissen en natuurlijk kun je na een dag in de sneeuw opwarmen in de Finse sauna.

Midweek Sneeuwscooter avontuur Kuusamo (5 dagen)

Tijdens deze meerdaagse sneeuwscootersafari leg je in 5 dagen meer dan 275 kilometer af. Onderweg breng je een bezoek aan een rendier- of huskyfarm en natuurlijk zet je af en toe een lekkere pot koffie boven het kampvuur. Je overnacht in bungalows en wildernishotels.

Discover magical Finnish Lapland (5 dagen)

Tijdens dit verblijf in Fins Lapland kun je met een beetje geluk het noorderlicht bewonderen, de Kerstman ontmoeten en heel veel winterse activiteiten ondernemen. Stap bijvoorbeeld op een sneeuwscooter, op een huskyslee of trek sneeuwschoenen aan. Je verblijft in een prachtige lodge midden in de wildernis. Deze reis van Tenzing Travel is helemaal aan je eigen wensen aan te passen – op de website kun je gratis een reisadvies op maat aanvragen.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.