Route

Welke route naar Finland kies jij? Ga je met de auto (helemaal over land of met de veerboot), of met het vliegtuig misschien? Hieronder vind je informatie over de verschillende mogelijkheden.

Route naar Finland over land

Als je de tijd hebt, kun je helemaal over land via Zweden Finland in rijden. Dan moet je wel de tijd hebben, want je moet dan eerst een flink eind naar het noorden.

Veerboot naar Finland

Je kunt er ook voor kiezen om de veerboot te nemen.

Via Stockholm

Een mogelijke ferry is van Stockholm naar Helsinki. Je bent dan ruim 16 uur onderweg.

Via Travemünde

Of je neemt de boot van Travemünde naar Helsinki – die ferry doet er ongeveer 29 uur over.

Via Tallinn

Je kunt je reis naar Finland ook combineren met een reis door Polen en de Baltische staten. De overtocht met de ferry tussen Helsinki en Tallinn duurt ongeveer 2 uur.

Let op: rij je door Duitsland en wil je een Duitse stad bezoeken of overnachten op een stadscamping, denk dan aan de milieusticker die je voor steeds meer Duitse steden nodig hebt. Die kun je van tevoren bestellen bij de ANWB.

Vliegen naar Finland

Zelf vloog ik voor mijn stedentrip Helsinki met KLM naar Helsinki. Wat op dit moment voor jou de beste vlucht is, kun je hier bekijken

Ook handig: via Transavia Holidays kun je makkelijk in één keer je vlucht & hotel boeken.

Voor onze stedentrip Tampere vlogen we rechtstreeks van Bremen in Duitsland naar Tampere. Vanwege de vroege vlucht boekten we in Bremen dit hotel op loopafstand van de parkeergarage en de vertrekhal. Wat op dit moment de snelste verbinding is, kun je hier zien.

Kijk hier op welke vliegvelden in Finland je nog meer kunt vliegen.

Auto huren

Als je ter plekke ook dingen buiten de stad wilt bekijken, kan het handig zijn om een auto te huren. Zelf ben ik (na wisselende ervaringen eerder) erg enthousiast over de huurauto’s van Sunny Cars. Waarom? Omdat ze all-inclusive zijn: er komen niet na de basisprijs of ter plekke nog allerlei kosten bij, maar alles is gedekt én als er iets gebeurt, is er een hulplijn die 24 uur per dag te bereiken is.

Fly & drive

Voor mijn zomervakanties in Fins Lapland vloog ik de eerste keer met Voigt Travel rechtstreeks van Amsterdam naar Rovaniemi en de tweede keer ook met Voigt Travel van Rotterdam naar Rovaniemi. De vlucht werd uitgevoerd door Transavia en was inbegrepen bij mijn pakketreis, net als de huurauto. Meer complete reizen naar Finland vind je hier.

Fiets huren

Wil je in Finland verder reizen op de fiets? Dan heb je misschien iets aan dit overzicht van fietsverhuurders in Finland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.