Route

Als je de tijd hebt, kun je helemaal over land via Zweden Finland in rijden. Dan moet je wel de tijd hebben, want je moet dan eerst een flink eind naar het noorden. Je kunt je reis naar Finland ook combineren met een reis door Polen en de Baltische staten. De overtocht tussen Helsinki en Tallinn duurt ongeveer 2 uur.

Je kunt er ook voor kiezen om de boot te nemen van Stockholm naar Helsinki. Je bent dan ruim 16 uur onderweg. Of je neemt de boot van Travemünde naar Helsinki – die doet er ongeveer 29 uur over.

Let op: rij je door Duitsland en wil je een Duitse stad bezoeken of overnachten op een stadscamping, denk dan aan de milieusticker die je voor steeds meer Duitse steden nodig hebt. Die kun je van tevoren bestellen bij de ANWB.

Zelf vloog ik voor mijn stedentrip Helsinki met KLM naar Helsinki. Ik boekte online in één keer mijn vlucht en hotel via Expedia. Dat was voor mij de eerste keer, maar het werkte heel makkelijk. Voor onze stedentrip Tampere koos ik er daarom voor om dit opnieuw zo te doen. We konden toen zelfs rechtstreeks vliegen van Bremen in Duitsland naar Tampere. Dat beviel heel goed. Vanwege de vroege vlucht boekten we in Bremen dit hotel op loopafstand van de parkeergarage en de vertrekhal. In Tampere huurden we op het vliegveld een auto (lees hier waarom ik een auto tijdens een stedentrip zo fijn vind en met welke verhuurder ik goede ervaringen heb).

Voor mijn zomervakanties in Fins Lapland vloog ik de eerste keer met Voigt Travel rechtstreeks van Amsterdam naar Rovaniemi en de tweede keer ook met Voigt Travel van Rotterdam naar Rovaniemi. De vlucht werd uitgevoerd door Transavia en was inbegrepen bij mijn pakketreis. Meer complete reizen naar Finland vind je hier.