Route

Als je de tijd hebt, kun je helemaal over land via Zweden Finland in rijden. Dan moet je wel de tijd hebben, want je moet dan eerst een flink eind naar het noorden. Je kunt je reis naar Finland ook combineren met een reis door Polen en de Baltische staten. De overtocht tussen Helsinki en Tallinn duurt ongeveer 2 uur.

Je kunt er ook voor kiezen om de boot te nemen van Stockholm naar Helsinki. Je bent dan ruim 16 uur onderweg. Of je neemt de boot van Travemünde naar Helsinki – die doet er ongeveer 28 uur over.

Zelf vloog ik voor mijn stedentrip Helsinki met KLM naar Helsinki. Ik boekte in één keer mijn vlucht en hotel via Expedia. Dat was voor mij de eerste keer, maar het werkte heel makkelijk.

Voor mijn stedentrip Tampere koos ik er daarom opnieuw voor om via Expedia te boeken. We konden zelfs rechtstreeks vliegen van Bremen in Duitsland naar Tampere. Dat beviel heel goed. Vanwege de vroege vlucht boekten we in Bremen dit hotel op loopafstand van de parkeergarage en de vertrekhal. In Tampere huurden we op het vliegveld een auto van Hertz.

Voor mijn zomervakantie in Fins Lapland vloog ik met Voigt Travel rechtstreeks van Amsterdam naar Rovaniemi. De vlucht werd uitgevoerd door Transavia en was inbegrepen bij mijn pakketreis. Meer complete reizen naar Finland vind je hier.