Autorondreizen in Finland

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Zo af en toe kom ik de mooiste autorondreizen in Finland tegen. Wat ik vind, zet ik hier voor je bij elkaar, zodat je makkelijk kunt vergelijken en kiezen.

Voordelige 8-daagse reis Vakantiehuis Lapland

Deze voordelige 8-daagse reis brengt je per vliegtuig naar Rovaniemi, waar je huurauto klaarstaat. Je rijdt naar Luosto bij nationaal park Pyhä-Luosto en verblijft 3 nachten in een knusse blokhut midden in de natuur. Daarna reis je door naar Salla, waar je 4 nachten blijft. Diverse activiteiten zijn inbegrepen.

11-daagse reis Ålandeilanden en Helsinki

Deze 11-daagse reis naar Finland maak je met je eigen auto. Je vaart van Travemünde naar Helsinki en dan verder naar Turku. De veerboot brengt je naar Mariehamn op de Ålandeilanden, waarna je weer teruggaat om Helsinki verder te verkennen.

15-daagse hotelrondreis Finland

Deze 15-daagse hotelrondreis brengt je van Hämeenlinna in het zuidoostelijke merengebied van Finland naar Tampere en het Keuruselka-meer. Vervolgens is het tijd voor het op een schiereiland gelegen Kuopio en Koli aan het Pielinenmeer, Via Karelië gaat de reis verder naar Imatra aan de Fins-Russische grens.

17-daagse reis Duizend meren en Lapland

Tijdens deze 17-daagse reis naar Finland vaar je van Travemünde naar Helsinki en reist door naar het Merengebied vlak bij Rusland. Na je verblijf in Koli reis je verder naar Lapland. Via Vuokatti reis je weer terug naar het Merengebied en via Helsinki weer naar Duitsland.

17-daagse hotelrondreis Finland

Tijdens deze 17-daagse hotelrondreis rij je langs de Fins-Russische grens en door Karelië. Dan is het tijd om via het Saimaa-merengebied richting Lapland en Rovaniemi (op de poolcirkel) te rijden. De terugweg naar Zuid-Finland voert langs de kust van de Botnische golf.

Fly & Drive Noorwegen-Finland

Deze 8-daagse fly & drive begint in Noorwegen en eindigt in Finland. Je vliegt van Amsterdam naar Tromsø in Noord-Noorwegen. Daar ga je op bezoek bij de Sami en rij je via de Noorse fjorden naar de Noordkaap. Dan is het tijd voor Finland. Je verblijft in Menesjärvi en Luosto en vliegt vanuit Rovaniemi weer naar Schiphol.