Zo af en toe kom ik de mooiste autorondreizen in Finland tegen. Wat ik vind, zet ik hier voor je bij elkaar, zodat je makkelijk kunt vergelijken en kiezen.

Op weg naar de poolcirkel (8 dagen)

Voor deze reis van Voigt Travel vlieg je rechtstreeks van Rotterdam naar Savonlinna. Dan haal je de huurauto op en begint de reis richting de poolcirkel. Je begint bij het Saimameer. Een welkomstdiner in het kasteel van Savonlinna en een rondvaart zijn bij de reis inbegrepen. Dan rij je naar Vuokatti, waar je kunt wandelen en beren kunt spotten tijdens overnachting in een wildernishut. In Lapland verblijf je in Iso Syöte, waar je kunt wandelen, mountainbiken en ontspannen in de Arctic Spa. Voordat je terug naar Nederland vliegt kun je nog even op de poolcirkel staan in Rovaniemi.

Je vindt deze reis hier op de website van Voigt Travel.

Autorondreis Meren en bossen van Finland (8 dagen)

Tijdens de autorondreis Meren en bossen van Finland van Natuurlijk Reizen maak je een rondreis door het zuiden van Finland. Je verblijft in hotels en begint de rondreis in Helsinki. Vandaar rij je naar Lappeenranta, het centrum van Zuid-Karelië, en naar Joensuu, de hoofdstad van Noord-Karelië. Dan gaat de reis richting het westen, naar Juväskylä, Tampere en Turku, de oudste stad van Finland en de voormalige hoofdstad. Na nog een laatste rij-dag ben je weer terug in Helsinki.

Fly & Drive Saimameer (8 dagen)

Na je vlucht van Rotterdam naar Savonlinna ben je met de huurauto al heel snel in het hart van Saimaa. De eerste helft van de week verblijf je in een blokhut in Punkaharju, met het meer voor de deur. Vanaf hier kun je mooi de natuur in trekken, en Savonlinna en Lappeenranta bezoeken. De tweede helft van de week verblijf je in Sahanlahti, een ideale plek om te onthaasten. Gebruik van de traditionele Finse rooksauna is inbegrepen, net als een diner in het kasteel van Savonlinna.

Hier vind je deze reis op de website van Voigt Travel.

Savonlinna en het Saimaameer Fly & Drive (8 dagen)

Voor deze reis vlieg je rechtstreeks van Rotterdam naar Savonlinna bij het Saimaameer. Zodra je je huurauto hebt opgehaald, kan het avontuur beginnen. De helft van de week verblijf je in Savonlinna, de andere helft in Mikkeli. Tijdens een welkomstdiner in het kasteel van Savonlinna krijg je tips over de mooiste plekjes in de omgeving. Je kunt hier prachtig wandelen, fietsen, kanovaren en mooie autoritten maken. Een rondvaart is inbegrepen bij de reis.

Deze reis vind je hier op de website van Voigt Travel.

Voordelige 8-daagse reis Vakantiehuis Lapland

Deze voordelige 8-daagse reis van Voigt Travel brengt je per vliegtuig naar Rovaniemi, waar je huurauto klaarstaat. Je rijdt naar Luosto bij nationaal park Pyhä-Luosto en verblijft 3 nachten in een knusse blokhut midden in de natuur. Daarna reis je door naar Salla, waar je 4 nachten blijft. Diverse activiteiten zijn inbegrepen.

Finse meren, steden en cultuur (9 dagen)

Bij deze 9-daagse reis van De Jong Intra kies je zelf of je met eigen vervoer naar het begin- en eindpunt reist, of er een fly & drive van maakt. Hoogtepunten van deze reis zijn Turku, de Finse scherenkust, Tampere, Jyväskylä, het Saimaa-merengebied, Porvoo en natuurlijk Helsinki.

Beleef Finland (10 dagen)

Deze rondreis langs hotels laat je kennismaken met hoofdstad Helsinki en het Finse merengebied. Tijdens een “Wine Tasting in the Woods”-excursie kun je internationale wijnsoorten proeven, waarna je gaat e-fatbiken langs de meren. Ook tijdens het laatste deel van deze reis heb je de keuze uit verschillende sportieve en culinaire activiteiten, zoals yoga in het bos, een wijnproeverij op een boot, vissen en je eigen visje klaarmaken voor de lunch of een boottocht naar het prachtige eiland Linnansaari.

Deze reis vind je hier bij Nordic.

Helsinki & het Päijännemeer (10 dagen)

Deze reis combineert een relaxte week in een typisch Finse blokhut aan het Päijännemeer (een van de grootste meren van Finland waar je mooi kunt wandelen en varen) met een bezoek aan de Finse hoofdstad.

Deze reis vind je hier op de website van Nordic.

De Zuid-Finse Archipel (11 dagen)

Tijdens deze reis rij je van Helsinki naar Turku en maak je de overtocht naar het onafhankelijke eiland Åland in de Botnische Golf tussen Zweden en Finland. Daarna verblijf je nog in Naantali en Matilda. Je overnacht in kleinschalige charmehotels en grotere stadshotels.

Deze reis vind je hier op de website van Nordic.

Land van 1000 meren (11 dagen)

Voor echte fans van Finland heeft De Jong Intra deze 11-daagse autorondreis. Je komt aan de kust, in Fins Lapland en staat op de poolcirkel bij Rovaniemi. Via natuurparken in het oosten van Finland reis je naar het Saimaa-merengebied en via de ‘Koningsweg’ rij je naar Helsinki.

11-daagse reis Ålandeilanden en Helsinki

Deze 11-daagse reis naar Finland van Voigt Travel maak je met je eigen auto. Je vaart van Travemünde naar Helsinki en dan verder naar Turku. De veerboot brengt je naar Mariehamn op de Ålandeilanden, waarna je weer teruggaat om Helsinki verder te verkennen.

Finland Wildlife fly & drive (15 dagen)

Je vliegt vanuit Rotterdam naar Savonlinna bij het Saimaameer. Met een huurauto verken je de omgeving van het Saimaameer in je eigen tempo. Je kunt gaan wandelen, kanovaren naar eilandjes, fietsen of mooie autoritten maken. Een rondvaart en een diner op het kasteel van Savonlinna zijn al inbegrepen. Daarna rij je naar Koli waar je kunt wandelen naar meerdere uitkijkpunten. In Vuokatti kun je beren gaan spotten. Eenmaal terug bij het Saimaameer ontdek je vanuit Mikkeli eeuwenoude rotsschilderingen en de plaatselijke keuken.

Deze reis vind je hier op de website van Voigt Travel.

Bijzonder overnachten in Lapland (15 dagen)

Lapland is altijd al bijzonder, maar je vindt er ook nog eens hele bijzondere plekken om te overnachten. Tijdens deze reis, waarvoor je rechtstreeks van Rotterdam naar Rovaniemi vliegt, reis je per huurauto langs de volgende pareltjes:

  • een Iisakki Glass Villa – lees hier alles over Iisakki Village en wat er allemaal te doen
  • een Wilderness Lodge in Salla (vlak naast het rendierpark), waar je vanuit je bed een prachtig uitzicht hebt over de bomen en het meer hebt
  • een Arctic Glass Cube op de helling van de Kaunispäa-vlakte bij Inari (een mooie plek om kennis te maken met de cultuur en geschiedenis van de Sami)
  • de Aurora View Suite in Iso Syöte met uitzicht op een landschap vol oerbossen, venen en meren

Deze reis vind je hier op de website van Voigt Travel.

Duizend meren en Lapland fly & drive (15 dagen)

Na je rechtstreekse vlucht van Rotterdam naar Rovaniemi haal je je huurauto op en rij je eerst naar Salla, waar je op bezoek gaat bij de rendieren. Na 3 dagen ga je naar het zuiden, maar Vuokatti in de regio Kuhmo, die bekendstaat om de vele wilde dieren die er leven. Je kunt er bijvoorbeeld beren, wolven en arenden spotten. Dan ga je verder naar Koli. Hier zie en proef je de traditionele Karelische cultuur. De zuidelijkste accommodatie tijdens je reis is Harjun Portti, midden tussen de Finse meren. Vanaf hier rij je naar Helsinki om de autoslaaptrein terug naar Lapland te nemen. Na nog één nachtje in Santa Claus Village vlieg je vanuit Rovaniemi terug naar Rotterdam.

Deze reis vind je hier op de website van Voigt Travel.

Duizend meren en Lapland per boot (17 dagen)

Tijdens deze 17-daagse reis naar Finland van Voigt Travel vaar je van Travemünde naar Helsinki en reist door naar het Merengebied vlak bij Rusland. Na je verblijf in Koli reis je verder naar Lapland. Via Vuokatti reis je weer terug naar het Merengebied en via Helsinki weer naar Duitsland.

Fantastisch Finland (17 dagen)

Deze reis maak je met je eigen auto. Je rijdt naar Travemunde en neemt daar de ferry naar Helsinki. Daar verblijf je een nacht, zodat je de Finse hoofdstad kunt verkennen. Daarna rij je naar het oosten. Via Porvoo rij je naar Lappeenranta, waar je een oud fort kunt bezoeken. Je verblijft twee nachten in Savonlinna bij het Saimaameer en reist dan verder naar Koli, waar je vanuit het hotel zo het nationale park in loopt. Dan rij je richting de kust, naar Oulu, Vaasa en Turku. Via Rauma rij je terug naar Helsinki.

Deze reis vind je hier bij Voigt Travel.

Naar de middernachtzon (17 dagen)

Terwijl jij ligt te slapen, brengt de autoslaaptrein jou en je eigen auto naar Lapland. Vervolgens rij je vanuit het Hoge Noorden via alle hoogtepunten naar Oost- en Zuid-Finland. Onderweg maak je kennis met de uitgestrekte nationale parken van Fins Lapland, de folklore van Karelië, het merengebied en, helemaal in het zuiden, steden als Porvoo en Helsinki. Onderweg kun je onder andere rendieren en beren spotten. Je overnacht in vakantiehuizen en in kleine en grotere hotels.

Deze reis vind je hier bij Nordic.

Tip: bekijk ook de rondreizen die behalve Finland ook andere landen in Noord-Europa aandoen.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.