De grootste bezienswaardigheid van Finland is de geweldige natuur. Maar Finland heeft ook enkele leuke stedentrips voor je in petto, met Helsinki voorop natuurlijk. Wat ga jij allemaal doen in Finland? Hier vind je onze tips voor de plekken die wij zelf bezochten.

STEDENTRIPS

domkerk in Helsinki

Ik vind Helsinki een geweldige stad. Maar er zijn meer Finse steden die een bezoek waard zijn, zoals Tampere en Oulu.

VUOKATTI

hepokongas waterval

Vanuit Vuokatti maakten wij leuke uitstapjes. En we verbleven er op een heerlijke plek aan een meer – met onze eigen sauna.

RUKA

nationaal park oulanka

Ik vind Ruka een geweldige plek en de outdoor-mogelijkheden zijn er eindeloos. Wandelen, fietsen, suppen, raften… Wat ga jij doen?

SALLA

wandelen in Salla

Als ik aan Salla denk, denk ik meteen aan alle rendieren die ik hier zag. En aan de mooie wandeling die ik hier maakte. Dit is The Middle of Nowhere!

LEVI

huisje van de kerstman in levi

Ik was in de zomer in Levi en stond ervan te kijken hoeveel hier te doen is. En wat hadden we een prachtig weer!

YLLÄS

schommel op de berg van Yllas

In Ylläs ging ik onder andere fietsen, kajakken en frisbeegolfen – natuurlijk met onderweg een boven het kampvuur gegrild worstje.

Meer tips voor Finland

Voor meer tips vind je hier mijn favoriete reisgidsen voor Finland. En natuurlijk vind je op de website van Visit Finland nog veel meer informatie.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.