Wat te doen

De grootste bezienswaardigheid van Finland is de geweldige natuur. Maar Finland heeft ook enkele leuke stedentrips voor je in petto, met Helsinki voorop natuurlijk. Welke bezienswaardigheden in Finland ga jij bekijken?

Stedentrip Helsinki

Een stedentrip Helsinki is een echte aanrader – in elk jaargetijde. Zelf ging ik in de winter naar Helsinki. In deze blogpost geef ik je 4 wandelingen waarmee je heel veel bezienswaardigheden in Helsinki te zien krijgt. Of lees hier waar je lekker kunt eten in Helsinki. Ook ging ik op bezoek bij Iittala in Helsinki.

Enkele handige tips:

Zoek fietsverhuurders in heel Finland

Tampere

Tampere is de stad van meer dan 200 meren en staat bekend om dingen die net een beetje ‘anders’ zijn en – onder de Finnen – de fijnste stad om in te leven. De stad zit vol met leuke musea, zoals het enige Moomin-museum ter wereld, een Leninmuseum en een Spionagemuseum. De natuur is altijd dichtbij: wij gingen bijvoorbeeld kanovaren aan de rand van de stad, maar ook wandelen in nationaal park Helvetinjärvi.

 

Ruka

Mijn eerste kennismaking met Fins Lapland was in Ruka – en ik was meteen verkocht. Ik was er in de zomer, maar het lijkt me ook geweldig om daar eens in de winter te zijn. Meer over de bezienswaardigheden en activiteiten in Ruka in de zomer lees je in deze blogposts:

Meer informatie over waar ik verbleef in Ruka vind je bij Overnachten in Finland.

Rovaniemi

Voor mijn verblijf in Ruka landde ik in Rovaniemi. Rovaniemi is misschien wel de bekendste bestemming in Noord-Finland en de toegangspoort tot Fins Lapland. Een van de dingen waarom Rovaniemi bekendstaat, is Santapark. Ook kun je hier een foto maken van een boog die aangeeft dat je je op de poolcirkel bevindt.

Tot slot een beleving die je overal in Finland tegenkomt en die je echt niet mag overslaan: sauna in Finland.