Wat te doen

De grootste bezienswaardigheid van Finland is de geweldige natuur. Maar Finland heeft ook enkele leuke stedentrips voor je in petto, met Helsinki voorop natuurlijk. Welke bezienswaardigheden in Finland ga jij bekijken?

Stedentrip Helsinki

Een stedentrip Helsinki is een echte aanrader – in elk jaargetijde. Zelf ging ik in de winter naar Helsinki. In deze blogpost geef ik je 4 wandelingen waarmee je heel veel bezienswaardigheden in Helsinki te zien krijgt. Of lees hier waar je lekker kunt eten in Helsinki. Ook ging ik op bezoek bij Iittala in Helsinki.

Enkele handige tips:

Zoek fietsverhuurders in heel Finland

Stedentrip Tampere

Tampere is de stad van meer dan 200 meren en staat bekend om dingen die net een beetje ‘anders’ zijn en – onder de Finnen – de fijnste stad om in te leven. De stad zit vol met leuke musea, zoals het enige Moomin-museum ter wereld, een Leninmuseum en een Spionagemuseum. De natuur is altijd dichtbij: wij gingen bijvoorbeeld kanovaren aan de rand van de stad, maar ook wandelen in nationaal park Helvetinjärvi.

Stedentrip Rovaniemi

Rovaniemi staat bekend als de toegangspoort tot Fins Lapland. Wij wandelden in een middag langs de bekendste bezienswaardigheden van Rovaniemi en sliepen een nachtje in Santa Claus Holiday Village, de thuisbasis van de Kerstman. Ook kun je hier een foto maken van een boog die aangeeft dat je je op de poolcirkel bevindt.

Stedentrip Oulu

Onderweg van Rovaniemi naar Vuokatti pauzeerden we in Oulu en eerlijk gezegd hadden we best wat langer in deze stad willen blijven. Hier kun je zien wat we zagen tijdens je onze korte wandeling door Oulu

Ruka en omgeving

Mijn eerste kennismaking met Fins Lapland was in Ruka – en ik was meteen verkocht. Ik was er in de zomer, maar het lijkt me ook geweldig om daar eens in de winter te zijn. Meer over de bezienswaardigheden en activiteiten in Ruka in de zomer lees je in deze blogposts:

Later gingen we terug met ons hele gezin. We bekeken de mooiste plekjes van nationaal park Oulanka in twee korte wandelingen en boekten een raftexcursie speciaal voor gezinnen. Je kunt vanuit Ruka eventueel ook naar nationaal park Hossa. Wij bezochten dat natuurgebied met eeuwenoude rotstekeningen onderweg van Vuokatti naar Salla. 

Salla en omgeving

Toen we met ons gezin twee weken op zomervakantie in Finland waren, verbleven we de tweede week in Salla. Daar deden we het volgende:

Vuokatti en omgeving

Tijdens onze zomervakantie in Finland sliepen we de eerste week in dit wintersportresort dat ook in de zomer steeds meer toeristen trekt. 

Meer informatie over waar ik verbleef in Ruka en Helsinki en waar wij als gezin verbleven in Tampere en tijdens onze rondreis door Midden- en Noord-Finland vind je bij Overnachten in Finland. Hier vind je de complete route van onze tweeweekse zomervakantie in Finland, inclusief leuke tussenstops onderweg. 

Tot slot een beleving die je overal in Finland tegenkomt en die je echt niet mag overslaan: sauna in Finland.