Natuur- en cultuurreizen naar Finland

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Voor de echte natuur- en cultuurliefhebber zijn er speciale, begeleide reizen naar Finland, die bijvoorbeeld draaien om cultuur, natuurfotografie, vogels of het noorderlicht.

6-daagse natuurreis met Djoser

Tijdens deze 6-daagse natuurreis van Djoser ga je beren spotten, wandelen met husky’s, loop je de Kleine Berenroute en leer je overleven in de wildernis. (Vraag voor meer informatie de gratis brochure aan of meld je aan voor een informatiedag.)

Vogelreis naar Finland

Tijdens deze 7-daagse vogelreis van SNP Natuurreizen ga je met een groep naar Fins Lapland, waar veel uilen en hoenders leven. Een gids neemt je mee naar de vogelrijke oevers van de Botnische Golf bij Oulu. Op de taiga aan de Russische grens komen specifieke vogelsoorten als de bruinkopmees, de taigagaai en de blauwstaart voor.  Dankzij het lange daglicht kun je ook prima ‘s nachts op pad.

Noorderlichtreis Ruska

Tijdens deze 8-daagse groepsreis van Voigt Travel maak je (als de natuur meewerkt) kennis met het noorderlicht en de Finse herfstkleuren: ruska. Dé noorderlichtexpert van de Benelux, Ruben Weytjens, reist met je mee.

Natuurfotografiereis naar Finland

Deze 9-daagse fotoreis van SNP Natuurreizen brengt je samen met een groep en onder begeleiding van een professionele fotograaf naar de meren en bossen van Midden-Finland. Genoeg inspiratie voor prachtige foto’s!