Finland is een perfect land voor outdoorliefhebbers. Je kunt er allerlei stoere activiteiten ondernemen. Ook zijn er speciale, begeleide reizen naar Finland die bijvoorbeeld draaien om natuurfotografie, vogels of het noorderlicht.

Kanoweek duizend meren (8 dagen)

Na je korte vlucht van Nederland naar Savonlinna word je in een jeep door de gids naar de opstapplaats van je kanotocht gebracht, in natuurgebied Kolovesi. Daar krijg je uitgebreid uitleg over het gebruik van de (zeer stabiele) kano. Ook krijg je een kaart met tips over de omgeving. Op basis daarvan bepaal je zelf de route. Je kunt dus zo lang op het water zijn als je zelf wilt en als je onderweg wilt gaan wandelen, kan dat ook. Je krijgt een tent, matje, slaapzak, kookspullen en eten en drinken mee om onderweg te kamperen. Na 6 nachten kamperen slaap je de laatste nacht op een boerderij met een gezellige barbecue. Je kunt er ook voor kiezen om twee weken te gaan kanovaren.

Hier vind je deze reis op de website van Voigt Travel.

Ruska en Noorderlichtavontuur (8 dagen)

De herfstkleuren in Noord-Finland (ook wel Ruska genoemd) maken het nog mooier om lekker de natuur in te trekken. Bovendien kan het noorderlicht zich al vanaf eind augustus laten zien. Tijdens deze reis maak je excursies naar de nationale parken rondom Ruka en verblijf je één nacht in een bijzondere glasvilla – hopend op het noorderlicht natuurlijk. Je vliegt rechtstreeks van Rotterdam naar Rovaniemi in Fins Lapland en wordt vanaf het vliegveld naar Iisakki Village gebracht (een van mijn favoriete plekken in Finland – waarom lees je hier). Vanuit Iisakki Village ga je wandelen in nationaal park Riisitunturi, mountainbiken en kanoën in nationaal park Oulanka. Ook ga je met een gids op zoek naar het noorderlicht en river floaten in een speciaal pak. Een bezoekje aan de traditionele rooksauna ontbreekt niet. Verder kun je tijdens je verblijf gebruikmaken van de kano’s, mountainbikes en SUP-planken van Iisakki Village.

Hier vind je deze reis op de website van Voigt Travel.

Finland Adventure (9 dagen)

Tijdens deze avontuurlijke reis ontdek je nationaal park Linnansaari per kajak en ga he op zoek naar de zeldzame Saimaa-zeerob tijdens een Sunset Seal Safari. Je maakt kort kennis met Helsinki en gaat raften op de woeste wateren van de rivier de Ruuna. Als klap op de vuurpijl verblijf je nog op een huskyfarm, waar je een stevige wandeling over een deel van de Berenroute maakt. Overnachten doe je in verschillende soorten accommodaties, van een blokhut tot een lodge of een boutiquehotel.

Deze reis vind je hier op de website van Nordic.

Groepsreis Pop-up Finland (7 dagen)

De zomerse groepsrondreis Pop-up Finland van Sawadee is een week vol wandelen door de Finse wouden, kanovaren over meren en rivieren, fatbiken en met een beetje geluk ook nog beren spotten. Alle maaltijden zijn inbegrepen en je verblijft de hele reis op één plek, namelijk Kylmäluoma.

6-daagse natuurreis met Djoser

Tijdens deze 6-daagse natuurreis van Djoser ga je beren spotten, wandelen met husky’s, loop je de Kleine Berenroute en leer je overleven in de wildernis. (Vraag voor meer informatie de gratis brochure aan of meld je aan voor een informatiedag.)

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.