Zoek je een reisgids Finland voor je volgende vakantie? Dan maakt het nogal uit wat voor vakantie je aan het plannen bent. Voor mijn stedentrips in Finland en mijn twee zomervakanties in Finland gebruikte ik verschillende reisgidsen – en ik heb er nog wel een paar op mijn verlanglijstje staan.

Reishandboek Finland

Toen ik voor het eerst naar Finland zou gaan, ging ik eerst op zoek naar een Capitool-gids. Die vond ik niet. Ik kocht dit Reishandboek Finland en hoewel dit compacte boekje een heel ander gevoel geeft dan een Capitool-gids, bevat het echt heel veel informatie! Ik redde me er uitstekend mee en het voordeel tijdens mijn winterse stedentrip Helsinki was ook nog eens dat hij in de zak van mijn winterjas paste, zodat ik hem altijd bij de hand had.

Reishandboek Noord-Scandinavië

Toen ik later tijdens één reis Noord-Finland combineerde met Noord-Noorwegen, stuitte ik op een ander reishandboek uit dezelfde serie:  het Reishandboek Noord-Scandinavië. Heel handig als je Noord-Finland, Noord-Noorwegen en Noord-Zweden in één vakantie combineert. Zo hoef je niet drie reisgidsen mee te nemen en heb je alles bij elkaar. Ik schreef er al eerder over in deze blogpost over het Reishandboek Noord-Scandinavië.

Dominicus Finland

Mijn nieuwste aanwinst is de net herziene Dominicus-reisgids Finland. Het fijne aan de reisgidsen van Dominicus vind ik dat ze lekker veel historische en culturele context geven. Daar word ik altijd erg blij van, omdat ik het land dat ik bezoek dan wat beter kan begrijpen. 

Rondje Oostzee

Het is niet direct een reisgids, maar meer een reisverslag van een prachtige reis door Noord-Europa: het boek Rondje Oostzee. De reis komt onder andere door Finland – meer over dit boek lees je hier.

Andere reisgidsen voor Finland waarnaar ik benieuwd ben

Voor Finland:

Voor Helsinki:

Tip: wil je je laten rondleiden door een local die alle bekende en onbekende pareltjes in Helsinki kent? Dat regel je heel makkelijk via With Locals. Je kunt zelf kiezen welke gids je graag wilt hebben en verder zijn deze privérondleidingen ook helemaal aan te passen aan jouw wensen. Wandelen, fietsen, proeven – het kan allemaal!

Voor natuurliefhebbers is er ook nog de natuurgids Wild… Scandinavië.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.