Hoe wil jij overnachten in Finland? Ben je op zoek naar campings, hotels of vakantiewoningen misschien? Hopelijk heb je iets aan onderstaande tips.

Campings in Finland

Wij hebben zelf nog nooit gekampeerd in Finland, maar je vindt uitgebreide informatie over campings in Finland op de website van ANWB Camping. Ook de ACSI heeft een uitgebreide database met campings in Finland. Bjj de ACSI kun je ook een beoordeling achterlaten als je ervaring hebt met een bepaalde camping. Dan weten andere kampeerders ook beter wat ze kunnen verwachten.

Als je in het voor- of naseizoen gaat kamperen, is de kampeerkaart van de ACSI in Europa meestal een aanrader. Hiermee krijg je soms tot wel 60% korting. Maar in Finland zijn campings die deze korting geven helaas niet of nauwelijks te vinden. Elk jaar kunnen campings zich aansluiten, dus wie weet verandert dit nog. Met de gids of de app kun je makkelijk nakijken of er inmiddels campings in Finland zijn die wel korting geven.

Een andere goede plek om te zoeken naar campings in Finland is JetCamp.

Ga je op pad met een camper in Finland? Kijk dan ook nog even bij deze camperverhuurders en camperreizen.

Is je kampeermiddel goed verzekerd?

Het is de moeite waard om voordat je op vakantie gaat nog even na te gaan of je kampeermiddel goed verzekerd is. De ACSI heeft bijvoorbeeld speciale verzekeringen voor:

Vakantiehuizen in Finland

Wij verblijven graag in vakantiewoningen in Finland. Zo verbleven we in een rustieke houten vakantiewoning bij Tampere, in deze vakantiewoning aan een prachtig meer in Vuokatti en in deze vakantievilla bij Salla. Ook logeerde ik een keer in de waanzinnig mooie accommodatie Luppolinna van Ruka Safaris. De accommodaties in Vuokatti, Ruka en Salla maakten deel uit van een pakketreis van Voigt Travel. Die pakketreizen vind je hier.

Wil je liever zelf een ‘los’ vakantiehuisje in Finland boeken? Kijk dan eens op de website van Natuurhuisje.nl. Daar vind je vakantiewoningen die echt midden in de natuur staan. Bovendien heeft de website een speciale categorie Contactloos verblijf. Hiermee vind je makkelijk de huisjes waar je kunt verblijven zonder met iemand contact te hoeven hebben. Er zijn dan dus geen gedeelde ruimtes, de sleutel ligt voor je klaar en als er een ontbijt bij je verblijf zit, wordt dat voor je klaargezet.

Verder heeft ook Interhome veel vakantiehuisjes in Finland.

Blokhut bij Helsinki

Bij Nordic kun je in één keer je vlucht, huurauto en verblijf in een blokhut aan een meer op 45 minuten van Helsinki boeken. Vanuit hier kun je ook heel makkelijk nationaal park Nuuksio én de gezellige plaatsjes aan de Finse zuidkust en de eilanden voor de kust bezoeken. De blokhut heeft een eigen strandje, een privésauna en barbecue. Bekijk deze Finse blokhut hier.

Speciale noorderlichthuisjes en noorderlichthotels in Finland

Kom je speciaal naar Finland om het noorderlicht te zien? Dan zijn er accommodaties die hier helemaal op ingesteld zijn. Ze hebben bijvoorbeeld een glazen dak, of staan in een gebied waar geen lichtvervuiling is. Hier vind je een paar voorbeelden van deze noorderlichthuisjes en noorderlichthotels.

Foto: Visit Finland via Baltus Communications

Hotels in Finland

Hotels in Helsinki

Tijdens mijn stedentrip Helsinki verbleef ik in het Radisson Blu Seaside Hotel Helsinki. Ik vond dat een uitstekende uitvalsbasis: ik liep zo naar het centrum, of stapte vlakbij op de tram. Op loopafstand van dit hotel bezocht ik ook nog het nieuwe Clarion Hotel. Dat heeft een hele mooie inrichting (met berkenthema) en de skybar werd meteen na de opening van het hotel beroemd vanwege het uitzicht (klik op de link om foto’s te bekijken).

Nog veel meer hotels in Helsinki vind je op deze pagina, waar je ook makkelijk prijzen kunt vergelijken en op locatie kunt filteren.

Hotels in Tampere

Zelf sliepen we tijdens onze stedentrip Tampere in een vakantiewoning buiten de stad. Wil je toch liever in Tampere verblijven, dan kan ik je Solo Sokos Hotel Torni aanbevelen. Zelf kwam ik daar alleen om de skybar te bezoeken, maar de entree en de lounge maakten (net als de skybar trouwens) een erg goede indruk. Het hotel is gevestigd bij een oude treinremise en als je de hal in loopt, zie en hoor je een oude stoomtrein. Erg leuk!

Toch liever een ander hotel? Hier vind je heel veel hotels in Tampere bij elkaar. Je kunt ze ook makkelijk sorteren op bijvoorbeeld prijs of locatie.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.