Overnachten in Finland

Hoe wil jij overnachten in Finland? Ben je op zoek naar campings, hotels of vakantiewoningen misschien? Hopelijk heb je iets aan onderstaande tips.

Campings in Finland

Wij hebben zelf nog nooit gekampeerd in Finland, maar je vindt uitgebreide informatie over campings in Finland op de website van ANWB Camping. Ook de ACSI heeft een uitgebreide database met campings in Finland. Bjj de ACSI kun je ook een beoordeling achterlaten als je ervaring hebt met een bepaalde camping. Dan weten andere kampeerders ook beter wat ze kunnen verwachten.

Vakantiewoningen in Finland

Tijdens onze stedentrip Tampere verbleven we in een rustieke houten vakantiewoning buiten de stad. Het fijne daaraan was, dat we zo onze stedentrip mooi combineerden met de Finse natuur.

Tijdens mijn eerste zomerreis naar Ruka verbleef ik in de waanzinnig mooie accommodatie Luppolinna van Ruka Safaris. Die accommodatie maakte deel uit van een complete reis naar Noord-Finland en Noord-Lapland met Voigt Travel.

Toen we met het hele gezin in Finland verbleven, sliepen we eerst een week in deze vakantiewoning aan een prachtig meer in Vuokatti, en daarna in een heuse vakantievilla bij Salla

Zoek je ergens anders een vakantiewoning? Kijk dan eens bij Novasol. Ook Interhome heeft vakantiehuizen in Finland – heel veel zelfs!

Hotels in Finland

Tijdens mijn stedentrip Helsinki verbleef ik in het Radisson Blu Seaside Hotel Helsinki. Ik vond dat een uitstekende uitvalsbasis: ik liep zo naar het centrum, of stapte vlakbij op de tram. Op loopafstand van dit hotel bezocht ik ook nog het nieuwe Clarion Hotel. Dat heeft een hele mooie inrichting (met berkenthema) en de skybar werd meteen na de opening van het hotel beroemd vanwege het uitzicht (klik op de link om foto’s te bekijken).

Vergelijk vluchten naar Helsinki en hotels in Helsinki

Zelf sliepen we tijdens onze stedentrip Tampere in een vakantiewoning buiten de stad. Wil je toch liever in Tampere verblijven, dan kan ik je Solo Sokos Hotel Torni aanbevelen. Zelf kwam ik daar alleen om de skybar te bezoeken, maar de entree en de lounge maakten (net als de skybar trouwens) een erg goede indruk. Het hotel is gevestigd bij een oude treinremise en als je de hal in loopt, zie en hoor je een oude stoomtrein. Erg leuk!

Vergelijk vluchten naar Tampere en hotels in Tampere

Zowel voor onze stedentrip Tampere als voor mijn stedentrip Helsinki boekte ik trouwens via Expedia. Voor Helsinki boekte ik in één keer vlucht, hotel en transfer van het vliegveld naar het hotel en terug. Ik had zoiets nog nooit eerder gedaan, maar het is me prima bevallen. Voor Tampere boekte ik zelf alleen de vlucht via Expedia.