Inari is een geweldige plek om de wildernis van winters Fins Lapland te ervaren. Hier heb ik de volgende mooie reizen gevonden:

Sneeuwavontuur Inari (8 dagen)

Tijdens deze winterreis naar Fins Lapland verblijf je in de Inari Lodge aan het Inarimeer. Hier kun je allerlei activiteiten ondernemen, zoals sneeuwscooteren, ijsvissen en sneeuwschoenwandelen – en daarna natuurlijk de sauna in en hopen op het noorderlicht. Samidorp Inari ligt op 2 kilometer lopen.

Fins Lapland met kinderen (7 dagen)

Djoser heeft een speciale familiereis naar Fins Lapland waarbij je naar Rovaniemi vliegt en na een bezoek aan de Kerstman afreist naar Ivalo voor allerlei winterse activiteiten. (Vraag voor meer informatie de gratis brochure aan of meld je aan voor een informatiedag.)

Rondreis Inari on the Lake (8 dagen)

Hotel Inari ligt 300 km boven de poolcirkel, aan het Inari meer. Tijdens deze reis van TUI naar Fins Lapland kun je over het bevroren meer wandelen op sneeuwschoenen, erover langlaufen of er een rit met de sneeuwscooter op maken. Het wordt een afwisselende week met veel actieve safari’s, waaronder een hondensledetocht.

Adventure week Inari (8 dagen)

Tijdens deze Adventure week Inari van TUI verblijf je in het kleinschalige Tradition Hotel Kultahovi – een echt familiebedrijf. Diverse excursies zijn inbegrepen, zoals een noorderlichtexcursie, een sneeuwscootersafari en een bezoek aan een huskyfarm inclusief sledetocht.

Inari Wilderness Week (8 dagen)

Deze Inari Wilderness Week van TUI vindt plaats vanuit Nellim Lodge. Je bevindt je hier hoog boven de poolcirkel en de lodge staat aan een bevroren rivier. Er zijn veel activiteiten bij deze reis inbegrepen, zoals een sneeuwscooterrit, ijsvissen en een huskysafari. Met een beetje geluk zie je ook nog eens het noorderlicht.

Nellim Wilderness Week (8 dagen)

Tijdens de Nellim Wilderness Week verblijf je 350 kilometer boven de poolcirkel, op nog geen 10 kilometer van de Russische grens en dicht bij het Inarimeer. Vanuit Wilderness Lodge Nellim onderneem je allerlei activiteiten in de besneeuwde wildernis van Fins Lapland, zoals een sneeuwscooterrit, een noorderlichtwandeling, een sneeuwschoenwandeling en een huskysafari.

Week in Nangu Lodge

Boutique hotel Nangu Lodge ligt 35 minuten van Ivalo en is in de winter alleen geopend voor volwassenen. Deze week omvat een huskysafari, een sneeuwscootersafari, een bezoek aan het Aurora Camp, een sneeuwschoenwandeling en een langlauftocht.

Week in Nuorgam Lodge

Nuorgam Lodge ligt op 3 uur van Ivalo, in het uiterst noordelijke puntje van Fins Lapland. Tijdens deze week verken je de ruige omgeving per slee, op sneeuwscooters en tijdens een huskysafari. Je kunt gratis gebruikmaken van langlaufski’s, sneeuwschoenen en stepsledes.

Actieve week in Nuorgam Lodge

Ook reisorganisatie Natuurlijk reizen biedt deze reis waarbij je verblijft in Nuorgam Lodge. Tijdens deze reis ga je op pad met de gids, op rendiersafari en huskysafari, ijsvissen,een tocht per sneeuwscooterslee maken en een bezoek aan Noorwegen en de Noordelijke IJszee brengen.

Juutua Wilderness Week (8 dagen)

Een complete week met veel excursies zoals ijsvissen en een rit op de hondenslee en de sneeuwscooter. Meer informatie over deze actieve week in Lapland vind je hier op de website van TUI.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.