Winterreizen naar Finland

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Finland staat misschien nog wel meer bekend als bestemming voor de winter dan voor de zomer. Vooral een winterreis naar Fins Lapland is iets waar veel mensen van dromen. Wat denk je van deze winterreizen naar Finland?

Let op: onderstaande reizen hebben een vaststaand aantal dagen en programma. Wil je meer flexibiliteit, dan kun je bij Mölkki Travel ook je eigen pakketreis samenstellen. Enkele voorbeeldreizen zijn:

7 dagen Fins Lapland met kinderen

Djoser heeft een speciale familiereis naar Fins Lapland waarbij je naar Rovaniemi vliegt en na een bezoek aan de Kerstman afreist naar Ivalo voor allerlei winterse activiteiten. (Vraag voor meer informatie de gratis brochure aan of meld je aan voor een informatiedag.)

Fins winteravontuur in Kuusamo

Tijdens dit 8-daagse Finse winteravontuur van Pharos Reizen verblijf je in een hotel aan de piste in Kuusamo in Fins Lapland. Een huskysafari, sneeuwschoenwandeling op zoek naar het noorderlicht en sneeuwscootertocht zijn inbegrepen bij de reis. Verder kun je allerlei excursies bijboeken waaronder sneeuwschoenwandelen in nationaal park Oulanka, ijsvissen, een saunabezoek, een Laps diner of buggy rijden.

Je kunt deze reis ook boeken met verblijf in een appartement.

8 dagen Saariselkä met noorderlichtavontuur

Voor deze winterreis naar Finland van Pharos Reizen vlieg je naar Ivalo. Je verblijft in Saariselka in een hotel direct aan de piste. Een sneeuwscootersafari met ijsvissen en huskyslederit zijn inbegrepen, net als een noorderlichtavontuur. Je kunt bijvoorbeeld ook nog een rendiersledetocht bijboeken. Je kunt deze reis ook boeken met boeken met verblijf in een appartement.

Winterparadijs Fins Lapland (8 dagen)

De witte wereld van Ylläs in Fins Lapland is een perfecte plek voor outdoor-avonturen. Een sneeuwscooterrit, een huskysledetocht en een sneeuwschoenwandeling zijn inbegrepen bij deze reis. Je vliegt van Amsterdam naar Kittilä en verblijft aan de piste in een modern hotel of appartement. Bekijk de reis Winterparadijs Fins Lapland bij Pharos Reizen.

Winteravontuur Himos bugalows

Voor dit 9-daagse winteravontuur van Voigt Travel vaar je van Travemünde naar Helsinki, waar je doorrijdt naar je Finse bungalow in Himos. In deze kleine wintersportplaats zit je midden tussen de Finse heuvels en bossen. Op de terugweg heb je nog tijd om Helsinki te verkennen.

Winteravontuur Hotel Laajavuori (eigen auto)

Vanuit Travemünde in Duitsland ga je op weg naar Helsinki, waar je langs bevroren meren en door besneeuwde bossen naar hotel Laajavuori bij de stad Jyväskylä rijdt. Na een verblijf van 5 dagen rij je weer terug naar Helsinki voor de veerboot terug naar Duitsland. Bij dit 9-daagse winteravontuur van Voigt Travel is op de terugweg een stop-overhotel in Duitsland inbegrepen.

Sneeuwwandeltocht langs hutten in Hossa

Tijdens deze winterse trektocht door Fins Lapland van SNP Natuurreizen bevind je je in internationaal gezelschap en vlak bij de Russische grens. Je loopt op sneeuwschoenen door de uitgestrekte naaldbossen en over bevroren meren. Aan het einde van de dag neem je je intrek in een blokhut, waar natuurlijk ook een sauna is om lekker op te warmen.

Langlaufen in Karelië vanuit Hossa

Kom langlaufen in Karelië! Tijdens deze groepsreis van SNP Natuurreizen maak je een trektocht door het noordoostelijke grensgebied tussen Finland en Rusland trek je op langlaufski’s door een verlaten taigagebied. Onder leiding van een Finse gids ga je vanuit Hossa langs de Russische grens naar het zuiden. Je slaapt in boerderijen of hutten en je avonden zijn gevuld met saunabezoekjes en hopelijk het noorderlicht.

Groepsreis sneeuwwandelen in Kuusamo

Tijdens deze actieve groepsreis naar winters Fins Lapland van SNP Natuurreizen verblijf je in Oivangin Lodge, midden in het bos en aan het bevroren Singerjärimeer.  Vanuit die uitvalsbasis maak je met een gids dagwandelingen op sneeuwschoenen naar nationaal park Oulanka, Livaara, Ruka en nationaal park Riisintunturi.