Winterreis naar Finland

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Finland staat misschien nog wel meer bekend als bestemming voor de winter dan voor de zomer. Vooral een winterreis naar Fins Lapland is iets waar veel mensen van dromen. Wat denk je van deze winterreizen naar Finland en los bij te boeken winterse excursies?

Winteravontuur Himos bugalows

Voor dit 9-daagse winteravontuur vaar je van Travemünde naar Helsinki, waar je doorrijdt naar je Finse bungalow in Himos. In deze kleine wintersportplaats zit je midden tussen de Finse heuvels en bossen. Op de terugweg heb je nog tijd om Helsinki te verkennen.

Duizend bevroren meren Fly & Drive

In Helsinki staat een huurauto voor je klaar voor deze reis langs duizend bevroren meren in Finland. Je verblijft de eerste 3 nachten in een bungalow met eigen sauna aan het Saimaa meer, waar je prima kunt schaatsen. Dwars door het Merengebied rij je naar Järvisydän, waar een excursie naar nationaal park Linnansaari voor je is geregeld en je gebruik kunt maken van de spa van het hotel. Daarna is het tijd om terug te rijden naar Espoo, aan de rand van Helsinki. Behalve de Finse hoofdstad kun je ook nationaal park Nuuksio bezoeken.

Winteravontuur Hotel Laajavuori (eigen auto)

Vanuit Travemünde in Duitsland ga je op weg naar Helsinki, waar je langs bevroren meren en door besneeuwde bossen naar hotel Laajavuori bij de stad Jyväskylä rijdt. Na een verblijf van 5 dagen rij je weer terug naar Helsinki voor de veerboot terug naar Duitsland. Bij dit winteravontuur is op de terugweg een stop-overhotel in Duitsland inbegrepen.

Fins winteravontuur in Kuusamo

Tijdens dit Finse winteravontuur verblijf je in een hotel aan de piste in Kuusamo in Fins Lapland. Een huskysafari, sneeuwschoenwandeling op zoek naar het noorderlicht en sneeuwscootertocht zijn inbegrepen bij de reis. Verder kun je allerlei excursies bijboeken waaronder sneeuwschoenwandelen in nationaal park Oulanka, ijsvissen, een saunabezoek, een Laps diner of buggy rijden.

Je kunt deze reis ook boeken met verblijf in een appartement.

Groepsreis sneeuwwandelen in Kuusamo

Tijdens deze actieve groepsreis naar winters Fins Lapland verblijf je in Oivangin Lodge, midden in het bos en aan het bevroren Singerjärimeer.  Vanuit die uitvalsbasis maak je met een gids dagwandelingen op sneeuwschoenen naar nationaal park Oulanka, Livaara, Ruka en nationaal park Riisintunturi.

Wintersport in Ruka

Kies voor:

Los te boeken excursies in Ruka:

Wintersport in Saariselkä

8 dagen Saariselkä met noorderlichtavontuur

Voor deze winterreis naar Finland vlieg je naar Ivalo. Je verblijft in Saariselka in een hotel direct aan de piste. Een sneeuwscootersafari met ijsvissen en huskyslederit zijn inbegrepen, net als een noorderlichtavontuur. Je kunt bijvoorbeeld ook nog een rendiersledetocht bijboeken. Je kunt deze reis ook boeken met boeken met verblijf in een appartement.

Of kies voor:

Los te boeken excursies in Saariselkä:

Wintersport in Levi

Kies voor:

Los te boeken excursies in Levi:

Wintersport in Ylläs

Kies voor:

Los te boeken excursies in Ylläs:

8 dagen op pad met de husky’s vanuit Saija Lodge

Tijdens dit 8-daagse huskyavontuur maak je dagtochten met de huskyslee vanuit Saija Lodge, maar ook een tweedaagse tocht met overnachting in een wildernishut.

8-daagse winterdroom Saija Lodge

Tijdens deze week vol winterse activiteiten ga je onder andere op huskysafari, sneeuwscootersafari, sneeuwschoenwandelen en op bezoek bij een rendierfarm.

Sneeuwwandeltocht langs hutten in Hossa

Tijdens deze winterse trektocht door Fins Lapland bevind je je in internationaal gezelschap en vlak bij de Russische grens. Je loopt op sneeuwschoenen door de uitgestrekte naaldbossen en over bevroren meren. Aan het einde van de dag neem je je intrek in een blokhut, waar natuurlijk ook een sauna is om lekker op te warmen.

Langlaufen in Karelië vanuit Hossa

Kom langlaufen in Karelië! Tijdens deze groepsreis maak je een trektocht door het noordoostelijke grensgebied tussen Finland en Rusland trek je op langlaufski’s door een verlaten taigagebied. Onder leiding van een Finse gids ga je vanuit Hossa langs de Russische grens naar het zuiden. Je slaapt in boerderijen of hutten en je avonden zijn gevuld met saunabezoekjes en hopelijk het noorderlicht.

Privétrektocht op sneeuwschoenen vanuit Salla

Wil je wel een spannende trektocht maken, maar niet met een groep op pad? Dan is deze wildernisweek misschien een idee. Vanuit Salla maak jedagtochten met de husky- en rendierslee en ga je er op sneeuwschoenen met een gids op uit.