Finland staat misschien nog wel meer bekend als bestemming voor de winter dan voor de zomer. Vooral een winterreis naar Fins Lapland is iets waar veel mensen van dromen. Wil jij ook wel eens in de winter naar Lapland? Laat je dan inspireren door onderstaande mogelijkheden.

Wintersportgebieden in Finland

Eerst is het wel handig om te weten waar je in Finland terecht kunt voor een wintervakantie. Zowel in Noord-, Midden- als Zuid-Finland vind je wintersportgebieden.

Doen in de winter in Finland

Als je in de winter naar Finland gaat kun je niet alleen skiën en snowboarden, maar ook allerlei andere stoere activiteiten ondernemen, zoals sneeuwschoenwandelen, een huskysarafi of sneeuwscooteren.

Noorderlicht zien in Finland

Het noorderlicht is een van de topattracties als je in de winter naar Finland gaat. Wist je dat er zelfs speciale noorderlichthuisjes en -hotels zijn, met bijvoorbeeld een glazen dak en een optimale locatie om het noorderlicht in Finland te zien?

Winterreizen naar Finland en Fins Lapland

In de winter naar Fins Lapland of een ander deel van Finland kan op de volgende bestemmingen:

Rovaniemi/Ounasvaara

Voor reizen naar Fins Lapland vlieg je vaak naar Rovaniemi. Je kunt dan nog verder reizen naar je skigebied in Finland, maar je kunt natuurlijk ook in Rovaniemi blijven.

Ruka/Kuusamo

Ruka ligt ten oosten van Rovaniemi. Het is goed bereikbaar vanuit Rovaniemi, maar dichterbij ligt het vliegveld van Kuusamo.

Salla

Ook Salla ligt ten oosten van Rovaniemi, maar dan echt “in the middle of nowhere”.

Winterreizen Ylläs/Äkäslompolo

Skigebied Ylläs en het bijbehorende dorp Äkäslompolo ten noordwesten van Rovaniemi zijn samen een erg populaire wintersportbestemming in Fins Lapland.

Levi

Levi bij Kittilä is misschien wel het beroemdste skiresort van Finland. Het staat onder andere bekend om het gezellige centrum.

Hetta

Hetta ligt nog verder naar het noordwesten, in het smalle stukje Fins Lapland tussen Zweden en Noorwegen.

Winterreizen Ivalo/Inari

Inari ten noordoosten van Rovaniemi is een geweldig gebied om de wildernis van Fins Lapland te ervaren. Ivalo ligt zo’n 20 km ten zuiden van het Inarimeer.

Pyhä

Het kleine wintersportresort Pyhä ligt iets ten noordoosten van Rovaniemi. Je kunt hier verblijven in Hotel Pyhatunturi, hét hotel in nationaal park Pyhä-Luosto. Tip: reserveer bij het boeken ook alvast de excursies die je hier wilt gaan maken.

Saariselkä

Saariselkä ligt iets ten zuiden van Inari, maar nog steeds écht in het noorden van Fins Lapland.

Posio

Posio ligt tussen Rovaniemi en Kuusamo.

Iso Syöte

Iso Syöte ligt ten zuidoosten van Rovaniemi. Informatie over skigebied Iso Syöte vind je op deze website.

Zuid-Finland

Ook in het zuiden van Finland kun je een mooie wintersportvakantie beleven. Je neemt dan bijvoorbeeld de ferry van Travemünde naar Helsinki, met als extra voordeel dat je je eigen auto kunt meenemen.

Noorderlichtreis voor gezinnen met tieners

Voor wie met tieners naar Fins Lapland wil, is deze reis van Travelnauts een uitkomst. Hij is bedoeld voor kinderen vanaf 12 jaar. Stel je eens voor:

  • Overnachten in een iglotent
  • Een huskysafari van 15 kilometer
  • Kennismaken met rendieren en de cultuur van de Sami
  • Wandelen op sneeuwschoenen
  • Een sneeuwscootersafari
  • Per sneeuwtrein door Lapland
  • Hopelijk het noorderlicht
  • Een sauna aan een bevroren meer

Dat vergeten ze echt nooit meer – en jij ook niet.

Winter Wonderland in Finnish Lapland (6 dagen)

Tijdens deze reis van Tenzing Travel verblijf je in twee prachtige lodges midden in de Finse wildernis: ten zuiden van Saariselkä en bij Rovaniemi. Bezoek de Kerstman en zijn rendieren, probeer het noorderlicht te spotten, ga ijsvissen, stap op de sneeuwscooter of laat je op een hondenslee door het sneeuwlandschap trekken. Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

A Winter Adventure in Finnish Lapland (6 dagen)

Als je niet op één plek wilt verblijven in winters Finland, maar zowel Helsinki als Fins Lapland wilt zien, is deze rondreis van Tenzing Travel echt schitterend. Je begint de reis in Helsinki, een stad die ik zelf heel sfeervol vond in de winter. Dan reis je per trein naar Rovaniemi in Fins Lapland. Je verblijft in het luxe Arctic Treehouse Hotel, midden in de Finse natuur. Hier kun je een rit op de sneeuwscooter en huskyslee maken. Ook kom je ongetwijfeld rendieren tegen. Aan het einde van de reis maak je nog een boottocht met een ijsbreker over de bevroren Botnische zee en slaap je in een glazen villa bij Kemi, hopelijk met het noorderlicht boven je.

Noorderlicht op de Noordkaap & de Lofoten (16 dagen)

Ook tijdens deze busreis van Oad ga je op zoek naar het noorderlicht – onder andere in Finland. Je reist via Helsinki en het Finse merengebied naar de Noordkaap en hoe noordelijker je bent, hoe meer kans je hebt op het noorderlicht. Vanaf de Noordkaap reis je via Alta en Tromso naar eilandengroep de Lofoten. Via Trondheim en door het Gudbrundsdal ga je verder naar Hamar en uiteindelijk ga je met de nachtboot vanuit het Zweedse Göteborg naar het Duitse Kiel en terug naar Nederland.

Hier vind je alle details over deze reis op de website van Oad.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.