Finland staat misschien nog wel meer bekend als bestemming voor de winter dan voor de zomer. Vooral een winterreis naar Fins Lapland is iets waar veel mensen van dromen. Wil jij ook wel eens in de winter naar Lapland? Laat je dan inspireren door onderstaande mogelijkheden.

Wintersportgebieden in Finland

Eerst is het wel handig om te weten waar je in Finland terecht kunt voor een wintervakantie. Zowel in Noord-, Midden- als Zuid-Finland vind je wintersportgebieden.

Doen in de winter in Finland

Als je in de winter naar Finland gaat kun je niet alleen skiën en snowboarden, maar ook allerlei andere stoere activiteiten ondernemen, zoals sneeuwschoenwandelen, een huskysarafi of sneeuwscooteren.

Noorderlicht zien in Finland

Het noorderlicht is een van de topattracties als je in de winter naar Finland gaat. Wist je dat er zelfs speciale noorderlichthuisjes en -hotels zijn, met bijvoorbeeld een glazen dak en een optimale locatie om het noorderlicht in Finland te zien?

Rovaniemi/Ounasvaara

Voor reizen naar Fins Lapland vlieg je vaak naar Rovaniemi. Je kunt dan nog verder reizen naar je skigebied in Finland, maar je kunt natuurlijk ook in Rovaniemi blijven.

Ruka

Ruka ligt ten oosten van Rovaniemi. Het is goed bereikbaar vanuit Rovaniemi, maar dichterbij ligt het vliegveld van Kuusamo.

Salla

Ook Salla ligt ten oosten van Rovaniemi, maar dan echt “in the middle of nowhere”.

Winterreizen Ylläs

Ylläs ten noordwesten van Rovaniemi is een erg populair wintersportresort in Fins Lapland.

Levi

Levi bij Kittilä is misschien wel het beroemdste skiresort van Finland. Het staat onder andere bekend om het gezellige centrum.

Hetta

Hetta ligt nog verder naar het noordwesten, in het smalle stukje Fins Lapland tussen Zweden en Noorwegen.

Winterreizen Ivalo/Inari

Inari ten noordoosten van Rovaniemi is een geweldig gebied om de wildernis van Fins Lapland te ervaren. Ivalo ligt zo’n 20 km ten zuiden van het Inarimeer.

Pyhä

Het kleine wintersportresort Pyhä ligt iets ten noordoosten van Rovaniemi. Je kunt hier verblijven in Hotel Pyhatunturi, hét hotel in nationaal park Pyhä-Luosto. Tip: reserveer bij het boeken ook alvast de excursies die je hier wilt gaan maken.

Saariselkä

Saariselkä ligt iets ten zuiden van Inari, maar nog steeds écht in het noorden van Fins Lapland.

Iso Syöte

Iso Syöte ligt ten zuidoosten van Rovaniemi. Informatie over skigebied Iso Syöte vind je op deze website.

Zuid-Finland

Ook in het zuiden van Finland kun je een mooie wintersportvakantie beleven. Je neemt dan bijvoorbeeld de ferry van Travemünde naar Helsinki, met als extra voordeel dat je je eigen auto kunt meenemen.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.