Levi is ook een bekende bestemming in de winter in Fins Lapland. Het ligt 170 km ten noorden van de poolcirkel en nergens in de bewoonde wereld is de lucht schoner dan hier. De natuur is schitterend en er zijn ontzettend veel activiteiten beschikbaar.

Het Finse wintersportgebied Levi heeft 43 pistes & 27 skiliften om te skiën en snowboarden. Uiteraard kun je er ook langlaufen: het resort heeft 230 km aan loipes. Maar je kunt het winterse landschap ook verkennen per fatbike of op sneeuwschoenen. Een rendier- of huskysafari is ook mogelijk. Je komt dan meteen meer te weten over de dieren die hin deze noordelijke streken wonen. Nog meer adrenaline? Kies voor een sneeuwscooter of ga racen op het ijs. Je sluit je dag natuurlijk af in de sauna, met daarna een duik in een ijswak.

Bezienswaardigheden in Levi zijn de ijssculpturen in Luvattumaa Ice Hotel, Arcandia Outdoor Adventure Park en de kerstsfeer in Elves Village. Maar het allermooiste is en blijft toch het noorderlicht. Fins Lapland is een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien en het noorderlicht in Levi is adembenemend. Steeds ziet het er weer anders uit. Het noorderlicht zien in Levi kan vanaf eind augustus tot eind april. Er worden speciale noorderlichtexcursies aangeboden, bijvoorbeeld op sneeuwschoenen, te paard, op een sneeuwscooter of in een arrenslee, hondenslee of rendierslee. Er zijn ook speciale noorderlichthuisjes met een glazen dak, die variëren van all-inclusive resort tot een blokhut midden in de natuur.

In Levi zijn dan veel hotels en vakantiewoningen waar je een heerlijke wintersportvakantie in Finland kunt hebben.

Vlucht en verblijf Levi

Bij het boeken van deze reizen kun je heel makkelijk gave excursies bijboeken en in veel gevallen is al een excursie inbegrepen.

Als je een vraag hebt over de reizen van Voigt Travel, kun je gebruikmaken van dit contactformulier.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.