hotel bij het vliegveld van Helsinki

Clarion Aviopolis: hotel bij het vliegveld van Helsinki

Hoewel sommige reisorganisaties rechtstreekse vluchten vanuit Nederland aanbieden naar bijvoorbeeld Rovaniemi en Savonlinna, zul je voor een vakantie naar Finland die je niet met eigen auto maakt toch ook vaak moeten overstappen in Helsinki. Dit was ook het geval toen ik in de zomer naar Levi en Ylläs in Noord-Finland ging om daar te genieten van de middernachtzon. Op de heenweg koos ik ervoor om zo’n 24 uur in Helsinki door te brengen en verbleef ik in dit budgethotel in het centrum. Op de terugweg landde ik ‘s avonds op het vliegveld van Helsinki, en reisde ik de volgende ochtend meteen verder naar Amsterdam. Voor deze terugweg koos ik voor een hotel bij het vliegveld van Helsinki: Clarion Aviopolis.

Eerdere ervaring met Clarion

Tijdens een eerdere stedentrip Helsinki had ik al eens verbleven in een Clarion-hotel in Helsinki. Toen was dat dit Clarion-hotel, dicht bij het centrum van Helsinki. En dat beviel uitstekend! Dat was dan ook de reden dat mijn oog meteen op dit hotel viel toen ik op zoek was naar een hotel bij het vliegveld van Helsinki. Ik had er alle vertrouwen in dat ook dit een fijn hotel zou zijn. En dat klopte.

Hoe kom je bij Clarion Aviopolis?

Op de website van het hotel had ik gelezen dat je vanaf het vliegveld van Helsinki het beste één halte met de trein kunt reizen, die trouwens recht onder het vliegveld stopt. Ik was ook al bekend met de kaartjesautomaten die op het perron van dit treinstation staan, dus dat zou geen probleem zijn. Toch was ik eigenwijs: ik besloot te gaan lopen. Dat was misschien niet zo slim: het is weliswaar echt niet zo heel ver van het vliegveld van Helsinki naar hotel Clarion Aviopolis (ongeveer 20 minuten), maar de weg was niet direct makkelijk te vinden en de loopafstand viel – zo ‘s avonds laat aan het einde van een hele warme dag – toch wat tegen. Zeker met een rolkoffertje en over een ongezellige route tussen de servicegebouwen en omheinde parkeerplaatsen van het vliegveld. Ik zou dus zeggen: pak inderdaad de trein, dan ben je er zo. Je hoeft maar één halte mee, naar halte Aviopolis. Dat ritje duurt ongeveer 2 minuten. Doen hoor😉

Voorzieningen van het hotel

Bij aankomst viel me meteen op dat dit hotel (net als bij het Clarion-hotel bij het centrum van Helsinki) mooi is vormgegeven. In de lobby zijn veel fijne zitplaatsen gecreëerd en aan de balie werd ik meteen vriendelijk geholpen. Ook mijn kamer was helemaal naar mijn zin, inclusief een fijne badkamer en koffie en thee uit Marimekko-bekers. Sommige kamers kijken uit op het vliegveld, maar vanuit mijn raam zag ik maar één oud vliegtuig staan, namelijk bij het nabijgelegen luchtvaartmuseum.

hotel bij het vliegveld van Helsinki

Omdat ik er maar zo kort was, heb ik geen gebruikgemaakt van de sauna en de sportschool van dit hotel. Wel werd ik erg blij van het ontbijt dat ik nog kon meepakken voordat ik terugvloog van Helsinki naar Amsterdam. Iedereen die binnen kwam lopen in het restaurant (K & T oftewel Kitchen & Table), werd verwelkomd met een ‘fruit shot’ en ook verder waren er genoeg gezonde opties voor het ontbijt.

Clarion Hotel Aviopolis Helsinki

Daarna was het voor mij alweer tijd om (met de trein deze keer) terug te keren naar het vliegveld van Helsinki, en uiteindelijk naar huis. Dit hotel bij het vliegveld van Helsinki zal ik zeker onthouden voor een volgende keer.

hotel bij de luchthaven van Helsinki

Afstand tot de stad

Heb je wél tijd om nog even de stad in te gaan? Dan kun je met de treinen I en P in een half uur midden in Helsinki staan. Vanaf daar kun je in korte tijd best veel van Helsinki zien – kijk maar eens naar deze wandelingen langs bezienswaardigheden in Helsinki.

Hier boek je dit hotel bij het vliegveld van Helsinki

Heb jij ook een hotel bij de luchthaven van Helsinki nodig, bijvoorbeeld omdat je een vroege of late vlucht hebt of alleen in Helsinki bent om over te stappen? Dan vind je Clarion Hotel Aviopolis hier bij Trivago. Daar kun je meteen makkelijk de voordeligste prijs vinden en vergelijken met andere hotels.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Finland deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Finland met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Zweden, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.