voordelig hotel in Helsinki

Omena: voordelig hotel in het centrum van Helsinki

Toen ik via Helsinki naar Levi en Ylläs vloog om daar de middernachtszon te bewonderen, besloot ik niet direct over te stappen, maar 24 uur in Helsinki te blijven. Tot nu toe was ik in de winter en in het najaar in de hoofdstad van Finland geweest, maar nog nooit in de zomer. En er waren wel een paar plekken die ik écht graag in de zomer wilde zien. Ik liet dus iets meer dan 24 uur tussen mijn aankomst in en vertrek uit Helsinki zitten en ging op zoek naar een betaalbaar hotel in het centrum van Helsinki. En dat vond ik bij Omena Hotels. Ik was erg benieuwd wat ik zou aantreffen voor deze voordelige prijs!

Hoe vind je een voordelig hotel in Helsinki?

Ik vond Omena door op de boekingssite te filteren op de laagste prijs en dan alle hostels voorbij te scrollen. Ik wilde namelijk wel graag een hotel – betaalbaar, maar wel een hotel. Oh ja, en ik wilde graag een hotel in het centrum van Helsinki. Omdat ik maar 24 uur de tijd had, wilde ik niet eerst nog vanuit een buitenwijk naar het centrum moeten reizen namelijk.

Het eerste hotel dat naar boven kwam, was dit hotel van Omena Hotels. Het leek bijna te mooi om waar te zijn: een fris ogende hotelkamer (voor 1 persoon, want daar had ik deze keer genoeg aan) voor zo’n 65 euro. Mét eigen badkamer – want dat wilde ik per se. Ik besloot het erop te wagen.

Aankomst bij Omena hotel in het centrum van Helsinki

Ik maakte me nog wel een beetje zenuwachtig, want dit hotel heeft geen receptie en het lukte mij niet om mijn boeking in de app te krijgen. Maar ik kreeg wel – per e-mail en per sms – een kamernummer en toegangscode toegestuurd. Eerlijk is eerlijk, de ingang van het hotel zag er niet bepaald aanlokkelijk uit.

voordelig hotel in Helsinki

Maar de code werkte en al snel stond ik in mijn kamer.

Hoe zag mijn Omena-kamer eruit?

Nou, ik was helemaal tevreden met mijn hotelkamer. Hij zag er fris en schoon uit en de badkamer was verbazingwekkend ruim. De rest van de kamer was smal, maar slim ingedeeld: een bed met aan het voeteneinde een bureautje en daarboven een plank met bekertjes, koffie en thee. Helemaal handig vond ik de magnetron: zo kun je dus ook nog eens heel voordelig eten in Helsinki. Je haalt gewoon een (magnetron)maaltijd bij de supermarkt en warmt die op je eigen kamer op.

goedkoop hotel in Helsinki

Natuurlijk kun je aan sommige dingen wel merken dat het een budgethotel is. Zo trof ik in de badkamer maar één handdoek aan in plaats van een hele stapel. Maar daar had ik voor één nachtje ook gewoon genoeg aan. Wel fijn: het bed had wel twee kussens.

Midden in het centrum

En wat een locatie! Bij de buren van het hotel kun je burgers en pizza halen en de supermarkt is direct aan de overkant. Verder zit je hier echt vlak bij het centrum. Echt ideaal als je Helsinki in één dag of minder wilt verkennen dus.

Tips voor een stedentrip Helsinki zal ik hier verder niet delen – hier vind je vier wandelingen langs bezienswaardigheden in Helsinki die ik eerder maakte.

Uitchecken bij Omena

De volgende dag ging ik al vroeg op pad om nog iets van Helsinki te zien voordat ik verder zou vliegen naar Levi en Ylläs. Omdat ik geen sleutel had voor mijn kamer, was het uitchecken heel simpel: ik kon gewoon de deur achter me dicht trekken.

Hier boek je dit voordelige hotel in Helsinki

Ik zou dit Omena-hotel een volgende keer zeker weer overwegen, want op deze manier kon ik voordelig overnachten in Helsinki en had ik toch alles wat ik nodig had.

Kun jij ook wel zo’n voordelig hotel in Helsinki gebruiken? Je vindt dit hotel (aan de Lönnrotinkatu) hier bij Trivago. En er is nog een Omena-hotel in Helsinki, ook vlak bij het centrum. Dat staat aan de Yrjönkatu – dat is dit hotel.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Finland deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Finland met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Zweden, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.