stedentrip helsinki

De mooiste uitkijkpunten in Helsinki: hier vind je ze

In de stadswandelingen die ik maakte tijdens mijn stedentrip, zag ik binnen korte tijd heel wat van Helsinki. Maar wat als je minder tijd hebt en bijvoorbeeld alleen een stop-over in Helsinki maakt? Dan kun je toch een goed beeld van de stad krijgen dankzij diverse uitkijktorens en andere uitkijkpunten in Helsinki. Ik zet een paar pareltjes van plekken voor je op een rij.

Tip: wil je je laten rondleiden door een local die alle bekende en onbekende pareltjes in Helsinki kent? Dat regel je heel makkelijk via With Locals. Je kunt zelf kiezen welke gids je graag wilt hebben en verder zijn deze privérondleidingen ook helemaal aan te passen aan jouw wensen. Wandelen, fietsen, proeven – het kan allemaal!

1. Clarion Hotel

Voor het eerste uitkijkpunt hoefde ik tijdens mijn tweede verblijf in Helsinki niet eens de deur uit. Het Clarion Hotel waar ik verbleef, heeft namelijk boven in een van de torens een skybar en een zwembad met uitzicht. Zelfs vanuit de sauna kun je uitkijken over de stad. (Hier lees je meer over het hotel.)

Clarion Hotel Helsinki zwembad

2. Hotel Torni

Dit hotel in het centrum van Helsinki heeft ook een skybar met aan beide kanten een terras voor een geweldig uitzicht over Helsinki. Om helemaal boven te komen, neem je de lift en loop je daarna de smalle wenteltrap op. Ik was tijdens mijn eerste citytrip Helsinki in de winter in hotel Torni, dus ik bestelde een warme chocolademelk en ging met mijn jas aan op een van de terrassen zitten. Wauw!

3. Sky Wheel

Het reuzenrad van Helsinki kun je niet missen – het staat vlak bij Kauppatori en de Uspenski-kathedraal. Goedkoop is het niet, maar ik vond het de moeite waard (met de Helsinki Card krijg je korting). Zeker omdat ik mijn rondjes rond zonsondergang draaide en daardoor mooi kon zien hoe de stad oplichtte.

Helsinki SkyWheel

4. Vanaf de boot

Op de boot naar forteiland Suomenlinna ga je weliswaar niet de hoogte in, maar neem je op een andere manier afstand. Terwijl de veerboot steeds verder weg vaart, heb je een mooi uitzicht op (onder andere) Kauppatori en het Sky Wheel.

bezienswaardigheden op Suomenlinna bij Helsinki

Vergeet niet om je op tijd om te draaien, want daar kun je dan weer mooi Suomenlinna dichterbij zien komen.

bezienswaardigheden op Suomenlinna bij Helsinki

Ook tijdens een rondvaart kun je mooi uitkijken over het vasteland en de eilanden van Helsinki.

rondvaart Helsinki

5. Art nouveau en Finse golf

Nog een plek waar het uitzicht niet om de hoogte draait. Bij designsauna Löyli kun je dankzij een tussenliggend grasveld mooi de gevels van enkele artnouveau-gebouwen in Helsinki bekijken en fotograferen.

kust van helsinki

Aan de andere kant kijk je uit over de Finse golf.

kust van helsinki

6. Panoramatoren in Linnanmäki

Linnanmäki is het pretpark van Helsinki, vergelijkbaar met Tivoli in Kopenhagen, Liseberg in Göteborg en Gröna Lund in Stockholm. Toen ik in de winter in Helsinki was, was het park gesloten. Maar in de zomer kun je er onder andere het uitzicht vanuit de panoramatoren bewonderen.

parken in Helsinki
Aan de overkant de attracties van Linnanmäki

7. Toren Olympisch stadion

Niet zo ver van Linnanmäki staat het Olympisch Stadion van Helsinki, dat is voorzien van een opvallende toren. De toren is toegankelijk voor publiek, dus als je van uitzichten van grote hoogte houdt, kun je ook hier terecht.

Finlandia Hal Helsinki
Rechts in de verte de toren van het Olympisch Stadion

En oh ja, bovenstaande foto is gemaakt vanaf het balkon op de bovenste verdieping van de Oodi-bibliotheek. Nog een goed uitzichtpunt dus!

Ken jij nog meer uitkijkpunten in Helsinki?

Had je mijn video van Helsinki al gezien? (Je kunt je ook abonneren om in de toekomst geen Finse reisvideo’s te missen.)

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Finland deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Finland met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Zweden, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.