De 7 mooiste uitkijkpunten in Helsinki: hier vind je ze

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

In de stadswandelingen die ik maakte tijdens mijn stedentrip, zag ik binnen korte tijd heel wat van Helsinki. Maar wat als je minder tijd hebt en bijvoorbeeld alleen een stop-over in Helsinki maakt? Dan kun je toch een goed beeld van de stad krijgen dankzij diverse uitkijktorens en andere uitkijkpunten in Helsinki. Ik zet er 7 voor je op een rij.

1. Hotel Torni

Dit hotel in het centrum van Helsinki heeft een skybar met aan beide kanten een terras voor een geweldig uitzicht over Helsinki. Om helemaal boven te komen, neem je de lift en loop je daarna de smalle wenteltrap op. Ik was in de winter in Helsinki, dus ik bestelde een warme chocolademelk en ging met mijn jas aan op een van de terrassen zitten. Wauw!

2. Clarion Hotel

Ook het Clarion Hotel heeft een skybar. Als je daar toch bent om van het uitzicht te genieten, kun je meteen de rest van het interieur van dit moderne hotel bewonderen. Veel wit en berken – ik hou ervan!

3. Skywheel

Het reuzenrad van Helsinki kun je niet missen – het staat vlak bij Kauppatori en de Uspenski-kathedraal. Goedkoop is het niet, maar ik vond het de moeite waard. Zeker omdat ik mijn rondjes rond zonsondergang draaide en daardoor mooi kon zien hoe de stad oplichtte.

Helsinki SkyWheel

4. Boot naar Suomenlinna

Op de boot naar forteiland Suomenlinna ga je weliswaar niet de hoogte in, maar neem je op een andere manier afstand. Terwijl de veerboot steeds verder weg vaart, heb je een mooi uitzicht op (onder andere) Kauppatori en het Sky Wheel.

helsinki aanzicht

Vergeet niet om je op tijd om te draaien, want daar kun je dan weer mooi Suomenlinna dichterbij zien komen.

Helsinki Suomenlinna

5. Art nouveau en Finse golf

Nog een plek waar het niet om hoogte, maar om afstand gaat. Bij designsauna Löyli kun je dankzij een tussenliggend grasveld mooi de gevels van enkele artnouveau-gebouwen in Helsinki bekijken en fotograferen. Aan de andere kant kijk je uit over de Finse golf.

Bezienswaardigheden Helsinki

6. Panoramatoren in Linnanmäki

Linnanmäki is het pretpark van Helsinki, vergelijkbaar met Tivoli in Kopenhagen, Liseberg in Göteborg en Gröna Lund in Stockholm. Toen ik in de winter in Helsinki was, was het park gesloten. Maar in de zomer kun je er onder andere het uitzicht vanuit de panoramatoren bewonderen.

7. Toren Olympische stadion

Niet zo ver van Linnanmäki staat het Olympisch Stadion van Helsinki, dat is voorzien van een opvallende toren. De toren is toegankelijk voor publiek, dus als je van uitzichten van grote hoogte houdt, kun je ook hier terecht.

Snel van het ene naar het andere uitkijkpunt? Maak een fietstour door Helsinki.

Had je mijn video van Helsinki al gezien? (Je kunt je ook abonneren om in de toekomst geen Finse reisvideo’s te missen.)

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *