rondvaart in Levi in Fins Lapland

Rondvaart per saunaboot onder de middernachtzon in Levi

Finland wordt ook wel het land van de 1000 meren genoemd. In de winter zijn die meren bevroren, maar als je in de zomer in Finland op vakantie bent, wil je natuurlijk volop van die meren profiteren. Je kunt er heerlijk in zwemmen of op roeien, kajakken of suppen. Maar deze keer hoefde ik helemaal niets te doen, alleen maar achterover te leunen en te genieten van het uitzicht tijdens deze rondvaart op een wel heel bijzondere boot.

Van alle gemakken voorzien

Meteen al als ik aankom bij Kinos Safaris, wordt duidelijk dat dit geen gewone rondvaartboot is. Deze rondvaartboot is echt Fins en helemaal ingesteld op de omstandigheden tijdens een zomer in Fins Lapland.

rondvaart in Levi in Fins Lapland

Regent het? Geen probleem. Bijna de hele boot is overdekt. Maar dan wel met doorzichtige platen, zodat je van elk zonnestraaltje kunt genieten. De zijkanten zijn open en je hebt dan ook helemaal niet het idee dat je binnen zit.

rondvaart in Levi in Fins Lapland

Is het frisjes? Dan kruip je bij het kampvuur. Jazeker, je leest het goed. Deze boot heeft een kampvuur. Want wat is nou een excursie in Fins Lapland zonder een kopje koffie uit zo’n zwarte ketel?

rondvaart in Levi in Fins Lapland

Toch nog steeds koud? Geen nood. Er is zelfs een sauna aan boord! En dankzij de ramen in de sauna hoef je niets van het uitzicht tijdens de rondvaart te missen.

rondvaart in Levi in Fins Lapland

Kortom: deze rondvaart bij Levi heeft echt alles aan boord voor een fijne, Finse zomeravond.

Route van deze rondvaart bij Levi

Het vertrekpunt van deze rondvaart ligt aan het meer Sirkkajärvi. Ik zocht een heerlijk plekje op een van de loungebanken en genoot van het uitzicht op het water, al het groen daaromheen en de gekleurde huisjes die hier en daar aan het meer staan.

rondvaart in Levi in Fins Lapland
Vertrek op het meer Sirkkajärvi

Op een rustig tempo gingen we onder de brug door naar het meer Levijärvi. Aan het Levijärvi ligt ook een van de twee stranden van Levi (het andere vind je bij Saunabaari). Bij warm weer wordt er soms een stop gemaakt bij het strand, maar je kunt ook direct vanaf de boot een duik in het meer nemen. Wel eerst even de schipper waarschuwen natuurlijk! Zo’n frisse duik is uiteraard nóg lekkerder in combinatie met de sauna aan boord.

Maar het fijnste is nog wel dat je tijdens deze rondvaart echt even niets hoeft. Na een actieve dag in Levi vond ik het heerlijk om achterover te leunen, gezellig te kletsen met mijn reisgenoten en intussen te genieten van het uitzicht. En het gekke is: dankzij de middernachtzon had ik helemaal niet het gevoel dat het intussen al best laat aan het worden was. Die 24 uur per dag zonlicht geven me echt bakken vol met energie.

Finse pannenkoeken

Het avondeten was inmiddels alweer best een tijdje geleden en toen onze schipper vroeg of we zin hadden in een ‘late night snack’ hoefden we dan ook niet lang na te denken. Nu kwam de koffiepot op tafel, met daarbij een flinke stapel Finse pannenkoeken. Grappig dat je die hier zo vaak tegenkomt – we aten ze ook al onderweg van Vuokatti naar Salla.

rondvaart in Levi in Fins Lapland

Koffie van het kampvuur uit een Lapse mok, laat op de avond pannenkoeken eten in het mooie licht van de middernachtzon… Ik was al gek op Fins Lapland en dat gevoel werd alleen maar sterker op deze manier.

rondvaart in Levi in Fins Lapland

Boek hier je rondvaart met Kinos Safaris

Wil je deze rondvaart ook maken tijdens je verblijf in Levi? Alle nodige informatie vind je op de website van Kinos Safaris. Meer mogelijkheden om een van de vele Finse meren op te gaan vind je op de website van Visit Levi. Huur bijvoorbeeld een kajak, of ga suppen of raften. Er zijn heel veel bedrijven hier die allerlei excursies aanbieden in zomer en winter, dus er is echt van alles mogelijk.

Zoek je nog meer tips over wat je kunt zien & doen in Levi? Bekijk dan ook deze blogpost over Levi met mijn ervaringen op het gebied van activiteiten, overnachten en uit eten gaan. En had je mijn video over Levi en Ylläs al gezien? Die geeft je alvast een eerste indruk van hoe het is in Fins Lapland in de zomer. Voor meer video’s uit Finland kun je je abonneren als je wilt.

Ook in de zomer naar Levi en/of Ylläs? In dit Stralend Finland Magazine vind je al mijn tips over deze bestemmingen bij elkaar.

Wil je toch in de winter naar Fins Lapland? Kijk dan eens bij deze winterreizen naar Levi.

Ik werd uitgenodigd om Levi te bezoeken voor Stralend Finland.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Finland deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Finland met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Zweden, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.