pispala in tampere

Hier vind je de mooiste uitkijkpunten in Tampere

Zoals je misschien wel gemerkt hebt, vinden wij Tampere een ontzettend leuke stad. We zijn er nu twee keer geweest: één keer in de zomer en één keer in de winter. Tijdens onze winterbreak in Tampere zochten we onder andere enkele uitkijkpunten in Tampere op, die je trouwens net zo goed in de zomer kunt bezoeken natuurlijk. Hieronder heb ik deze mooie uitzichten in Tampere voor je op een rijtje gezet.

De wijk Pispala

Pispala is een wijk van Tampere die op een kleine bergkam ligt en waar je aan beide kanten uitkijkt op het water. Verder staan er een heleboel gezellig gekleurde huisjes, wat het uitzicht nog mooier maakt. Onze tip is dan ook om zeker het uitzicht vanaf de hoogste straat van Pispala te gaan bezoeken, en om daarna lekker te gaan brunchen bij Café Pispala.

pispala in tampere

Uitkijktoren Pyynikki

Vlak bij Pispala staat de 26 meter hoge uitkijktoren van Pyynikki. De toren werd in 1929 geopend ter gelegenheid van het 150-jarige bestaan van de stad Tampere. Een uitkijktoren is natuurlijk een uitstekende plek om van een mooi uitzicht te genieten, maar deze uitkijktoren heeft nog een extra bonus. Aan de toren is namelijk een café vast gebouwd, dat bekendstaat om de lekkere donuts (munkki in het Fins). Er is ons verteld dat de Finnen hiervoor uit heel Finland naar Tampere komen. Er staat dan ook regelmatig een rij. Onze tip als je er in de winter bent: neem er een glaasje warm bessensap bij, of kies voor warme chocolademelk. De uitkijktoren en het café zijn het hele jaar geopend en voor de deur begint deze leuke, korte wandeling langs nog meer uitzichten.

pyynikki in tampere

Näsinneula in pretpark Särkänniemi

Het hoogste uitkijkpunt in Tampere is Näsinneula. Dit is zelfs de hoogste uitlijktoren van alle Noordse landen! De top is 168 meter hoog en een stukje daaronder heeft de toren een draaiplateau. Op dat draaiplateau is een restaurant gevestigd en terwijl je daar een het eten bent, maak je in drie kwartier een volledig rondje zodat je uitkijkt over de stad en over het water. Onder het restaurant is trouwens ook een verdieping waar je het uitzicht kunt bewonderen zonder in het restaurant te gaan eten.

restaurant Nasineula in Tampere

Restaurant Periscope in het centrum

Tussen de gebouwen van het centrum kun je logischerwijze minder ver kijken. Toch zijn ook hier enkele leuke uitkijkpunten te vinden. Wij gingen bijvoorbeeld lunchen bij Periscope, waar je uitkijkt op het industriële erfgoed van Tampere. Als je goed kijkt, zie je trouwens ook Näsinneula staan in de verte. Je vindt dit restaurant in winkelcentrum Ratina. Periscope heeft ook een dakterras, maar daar zijn wij niet geweest. Daar kun je ongetwijfeld mooi zitten als je in de zomer in Tampere bent!

restaurant Periscope in Tampere

Moro Sky Bar Sokos Hotel Torni

Toen wij in de zomer in Tampere waren, zochten we een ander uitkijkpunt op: de Moro Sky Bar op de 25e verdieping van Solo Sokos Hotel Torni Tampere, vlak bij het station. Dit is (of was in ieder geval op dat moment) de hoogste bar van de stad én met 88 meter het hoogste hotel van Finland. Je kunt de sky bar gratis bezoeken en hoeft zelfs niet per se een drankje te bestellen.

hotel in tampere

Lapland Hotel Arena

Deze keer sliepen we niet in dat hotel in Tampere, maar in Lapland Hotel Arena in de Nokia Arena. Dat heeft een rooftop-sauna in plaats van een rooftop-bar. Ook leuk! In de zomer is hier ook een gezellig terras.

sauna in ons hotel in Tampere

Bonustip: Roof Walk Finlayson Area

Een extra tip die ik je nog zou willen geven, hoewel ik hier zelf geen ervaring mee heb, is de Roof Walk Finlayson Area. Dit is de eerste ‘roof walk’ in Finland en het lijkt me ontzettend leuk om dit een keer te doen. Meer over uitkijkpunten in en om Tampere vind je hier op de website van Visit Tampere.

Wil je ook in de winter naar Finland? Dan vind je hier meer winterreizen naar Finland. En had je mijn video van onze winterse stedentrip Tampere al gezien?

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Finland deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Finland met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Zweden, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.