winter warrior finland

Stoere winterevenementen in Fins Lapland: durf jij?

Als je houdt van wintersport én een flinke uitdaging, kun je komende winter je hart komen ophalen in Finland. In Fins Lapland kun je namelijk niet alleen goed langlaufen en skiën, maar ook bijvoorbeeld fatbiken in de sneeuw, skipistes vol hindernissen op en af rennen, bevroren watervallen beklimmen en zwemmen in een ijskoud meer. Hiervoor worden allerlei uitdagende excursies aangeboden, maar ook meerdere uitdagende winterevenementen in Fins Lapland georganiseerd. En als je snel bent, kun je zelfs nog een weekend in Lapland winnen. Hieronder lees je wat je moet doen.

Suunto Summit: win een volledig verzorgd wintersportweekend

Van 16-19 januari 2020 organiseert de Finse sporthorlogefabrikant Suunto voor de vijfde keer de Suunto Summit. Elk jaar worden 10-12 fans uitgenodigd om op kosten van het bedrijf naar Finland af te reizen en deel te nemen aan workshops, trailrunning en andere sportieve activiteiten. Het evenement wordt mede georganiseerd door Visit Finland, Visit Ylläs en de Finse afdeling van nonprofit-organisatie Protect Our Winters. Dit jaar staan onder andere meer een bezoek aan de Suunto-fabriek, een treinreis naar Lapland, langlaufen, fatbiken en sneeuwschoenwandelen op het programma.

Wil je kans maken op een uitnodiging? Dan moet je snel zijn: de deadline voor (online) aanmeldingen is 9 oktober. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.

Arctic Challenge (wintereditie): 25 januari 2020

In skigebied Levi wordt een een uitdagende obstakelrace georganiseerd, waarbij je skipistes op en af rent en daarbij ook nog eens hindernissen moet nemen. Tot nu toe heeft dit evenement vier zomeredities en twee winteredities beleefd. Deelnemen kan in tweetallen en in teams.

Leuke uitdaging? Meld je dan hier aan voor de Arctic Challenge. De inschrijfkosten bedragen €65 euro per persoon.

Rovaniemi150: 14-19 februari 2020

Sinds 2012 wordt in Rovaniemi een ultramarathon georganiseerd met in 2020 drie categorieën: te voet, op ski’s en op een fatbike. Hierbij kun je kiezen uit drie afstanden: 66, 150 of 300 kilometer.

Foto met dank aan Baltus Communications

Bijtijds inschrijven loont: schrijf je je voor 30 november in, dan zijn de kosten 175 euro per persoon. Tussen 1 december en 15 december zijn de is het inschrijfbedrag 195 euro, van 16 december tot 31 december 215 euro en van 1 tot 15 januari 2020 235 euro. Bij de prijs inbegrepen zijn een routekaart, transfer naar de accommodatie, reflectiebandjes, een jas en soep na afloop van de race. Hier vind je alle informatie over de Rovaniemi150.

Winter Warrior: 28 maart 2020

De Winter Warrior is een van de zwaarste obstakelraces ten noorden van de poolcirkel. Deze 15 kilometer lange obstakelrace vindt plaats in nationaal park Pallas-Yllästunturi in Ylläs en bestaat uit verschillende onderdelen, zoals rennen, door een sneeuwtunnel kruipen en in een wak met ijskoud water onder balken door duiken.

Foto met dank aan Baltus Communications

Deelname kost 75 euro. Er is ook een ‘mildere’ Winter Warrior Challenge voor deelnemers die wel zichzelf willen uitdagen, maar het niet zo nodig hoeven opnemen tegen anderen. Meedoen aan deze Challenge kost 55 euro. Hier vind je alle info over Winter Warrior.

IJsklimmen bij de watervallen van Korouoma

De bevroren watervallen van de Korouoma-kloof bij Posio zijn de ideale locatie om te gaan ijsklimmen. In de kloof bevinden zich meerdere watervallen die je kunt beklimmen.

ijsklimmen in Finland
Foto: Harri Lindfors via Baltus Communications

Je kunt hiervoor terecht bij Bliss Adventure, een organisatie die op meerdere meerdere locaties in Lapland ijsklimtochten aanbiedt met professionele gidsen en uitrusting.

En – zie jij jezelf al meedoen aan deze winterevenementen in Fins Lapland?

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Finland deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Finland met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Zweden, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.