nationaal park hossa

Wandelen in Finland: onze mooiste routes tot nu toe

We zijn nu een paar keer in de zomer naar Finland geweest en hebben daar mooie wandelingen gemaakt. Mocht je dit jaar ook graag willen wandelen in Finland, dan zet ik onze mooiste wandelingen tot nu toe even voor je op een rijtje. Als je meer wilt weten over een van deze wandelingen, kun je het beste even klikken op de links in de tekst die verwijzen naar de blogpost over die wandeling.

Salmijoen kuru/Salmiojan kuru/Salmijoenkuru

Deze wandeling in de buurt van Salla was nog niet zo makkelijk te vinden, onder andere omdat op verschillende plekken verschillende schrijfwijzen worden gehanteerd. Een mooi, kort wandelingetje naar een mooie plek.

Nationaal Park Oulanka

Deze wandeling was mijn eerste kennismaking met Finland. Het was een klein stukje van de Berenroute. Toen ik later terugkwam met mijn gezin, wilde ik graag de Kleine Berenroute wandelen. Helaas kwamen we daar niet aan toe, maar met deze twee korte wandelingen in Nationaal Park Oulanka zagen we toch enkele van de mooiste wandelingen van dit nationale park.

wandelen in nationaal park oulanka

Wandeling door het rendierpark in Salla

Jazeker, het rendierpark van Salla is zo groot dat je er prima kunt wandelen. In totaal zijn er drie routes, die je aan elkaar kunt knopen tot één. Onderweg kwamen wij dit prachtexemplaar tegen, dat opeens recht op ons af kwam lopen en vlak langs ons over het pad liep.

rendierpark Salla Finland

Nationaal Park Hossa

Deze wandeling wilde ik ondanks de hitte die dag per se maken vanwege de rotstekeningen die er te zien zijn. Op weg naar de parkeerplaats kwamen we ook nog rendieren tegen. Zeker de moeite waard!

Wandelen naar rotstekeningen in Finland

Nationaal Park Hiidenportti

Heel veel bosbessen kwamen we tegen tijdens deze wandeling – en helaas ook heel wat muggen. Omdat we daar de rest van onze vakantie in Finland nauwelijks last van hadden, is dat fenomeen voor ons wel een beetje verbonden met deze wandeling. Tijdens deze wandeling loop je aan de ene kant langs de kloof heen, dan via trappen omlaag en aan de andere kant weer omhoog en dan langs de andere kant terug naar de parkeerplaats.

Wandelen in Finland NP Hiidenportti

Wandeling naar de Hepoköngäs

Dit was een fijne, korte wandeling voor tussendoor. Vlak bij een parkeerplaats bevindt zich een van de hoogste watervallen van Finland.

Hepokongas waterval in Finland

Nationaal Park Helvetinjärvi

Hier maakten we een wandeling toen we een lang weekend in de Finse stad Tampere waren. We liepen naar het Hellegat: een in de ijstijd gevormde kloof in de rotsen.

Nationaal Park Helvetinjarvi bij Tampere

Je ziet het: Finland is een geweldig land om te wandelen. Bovendien zijn de paden goed onderhouden en kom je overal fijne rustplaatsen tegen met vuurplaatsen en shelters. Als je veel van wandelen houdt, kan ik je een zomervakantie in Finland dan ook zeker aanraden. Maar ook een stedentrip in Finland laat zich goed combineren met wandelen, omdat de natuur eigenlijk altijd dichtbij is.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Finland deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Finland met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Zweden, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.