Stedentrips in Finland

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Helsinki is een prachtige stad. Maar er zijn meer stedentrips in Finland. Tampere is bijvoorbeeld ook erg leuk – en makkelijk te combineren met Helsinki. Welke Finse stedentrip maak jij?

Stedentrip Helsinki

Een stedentrip Helsinki is een echte aanrader – in elk jaargetijde. Zelf ging ik in de winter naar Helsinki. In deze blogpost geef ik je 4 wandelingen waarmee je heel veel bezienswaardigheden in Helsinki te zien krijgt. Of lees hier waar je lekker kunt eten in Helsinki. Ook ging ik op bezoek bij Iittala in Helsinki.

Enkele handige tips:

Zoek fietsverhuurders in heel Finland

Stedentrip Tampere

Tampere is de stad van meer dan 200 meren en staat bekend om dingen die net een beetje ‘anders’ zijn en – onder de Finnen – de fijnste stad om in te leven. De stad zit vol met leuke musea, zoals het enige Moomin-museum ter wereld, een Leninmuseum en een Spionagemuseum. De natuur is altijd dichtbij: wij gingen bijvoorbeeld kanovaren aan de rand van de stad, maar ook wandelen in nationaal park Helvetinjärvi.

Stedentrip Rovaniemi

Rovaniemi staat bekend als de toegangspoort tot Fins Lapland. Wij wandelden in een middag langs de bekendste bezienswaardigheden van Rovaniemi en sliepen een nachtje in Santa Claus Holiday Village, de thuisbasis van de Kerstman. Ook kun je hier een foto maken van een boog die aangeeft dat je je op de poolcirkel bevindt.

Stedentrip Oulu

Onderweg van Rovaniemi naar Vuokatti pauzeerden we in Oulu en eerlijk gezegd hadden we best wat langer in deze stad willen blijven. Hier kun je zien wat we zagen tijdens je onze korte wandeling door Oulu