Stedentrips in Finland

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Helsinki is een prachtige stad. Maar er zijn meer stedentrips in Finland. Tampere is bijvoorbeeld ook erg leuk – en makkelijk te combineren met Helsinki. Welke Finse stedentrip maak jij?

Stedentrip Helsinki

Het is tegenwoordig heel makkelijk om online vluchten te vergelijken en daar hotelovernachtingen en extra’s zoals een transfer van het vliegveld naar de stad bij te boeken. Voor mijn stedentrip Helsinki deed ik dat voor het eerst en ik vond het ideaal! Kijk bijvoorbeeld maar eens op deze vergelijkingswebsite.

Wat ik allemaal deed in Helsinki, lees je in deze blogpost met 4 stadswandelingen.

Verder is Guide and Go een fijne website om voor je stedentrip Helsinki nog even te bekijken. Je kunt er bijvoorbeeld alvast je Helsinki Card regelen, waarmee je gebruik mag maken van het openbaar vervoer en toegang krijgt tot veel musea. Ook je rondvaart door Helsinki, een wandeling door Helsinki met een gids, de Hop On Hop Off-bus in Helsinki, een bustour (inbegrepen bij de Helsinki Card), of een combinatie van bustour en rondvaart kun je allemaal al van tevoren regelen – wel zo relaxt!

Stedentrip Tampere

Voor een stedentrip Tampere kun je reizen naar Helsinki en vanaf daar de trein nemen. Je bent dan in een paar uur in Tampere. Soms zijn er ook rechtstreekse vluchten naar Tampere, bijvoorbeeld vanuit Bremen. Meer over Tampere lees je in deze blogpost over Tampere.