Helsinki is een prachtige stad. Maar er zijn meer stedentrips in Finland. Tampere is bijvoorbeeld ook erg leuk – en makkelijk te combineren met Helsinki. Welke Finse stedentrip maak jij?

Stedentrip Helsinki

Een stedentrip Helsinki is een echte aanrader – in elk jaargetijde. Zelf ging ik in de winter naar Helsinki. In deze blogpost geef ik je 4 wandelingen waarmee je heel veel bezienswaardigheden in Helsinki te zien krijgt. Ook vind je er tips over hoe je voordelig veel bezienswaardigheden kunt bekijken, en over uitstapjes vanuit Helsinki. Of lees hier waar je lekker kunt eten in Helsinki. Ook ging ik op bezoek bij Iittala in Helsinki.

Een stedentrip Helsinki kun je heel makkelijk in één keer regelen via de ANWB.

Je kunt online ook heel makkelijk alvast excursies in Helsinki boeken. Vaak hoef je pas te betalen als je de excursie maatkt.

Stedentrip Tampere

Tampere is de stad van meer dan 200 meren en staat bekend om dingen die net een beetje ‘anders’ zijn en – onder de Finnen – de fijnste stad om in te leven. De stad zit vol met leuke musea, zoals het enige Moomin-museum ter wereld, een Leninmuseum en een Spionagemuseum. De natuur is altijd dichtbij: wij gingen bijvoorbeeld kanovaren aan de rand van de stad, maar ook wandelen in nationaal park Helvetinjärvi.

Stedentrip Rovaniemi

Rovaniemi staat bekend als de toegangspoort tot Fins Lapland. Wij wandelden in een middag langs de bekendste bezienswaardigheden van Rovaniemi en sliepen een nachtje in Santa Claus Holiday Village, de thuisbasis van de Kerstman. Ook kun je hier een foto maken van een boog die aangeeft dat je je op de poolcirkel bevindt.

Zowel in de zomer als in de winter kun je vanuit Rovaniemi allerlei avontuurlijke excursies in Fins Lapland maken. Op 80 km van Rovaniemi ligt het bekende dierenpark Ranua Wildlife Park.

Stedentrip Oulu

Onderweg van Rovaniemi naar Vuokatti pauzeerden we in Oulu en eerlijk gezegd hadden we best wat langer in deze stad willen blijven. Hier kun je zien wat we zagen tijdens je onze korte wandeling door Oulu

Stedentrip Kemi

Wij brachten een kort bezoek aan Kemi tijdens onze zomervakantie in Finland. Maar in de winter komen veel mensen hier om te varen met de ijsbreker en op bezoek te gaan in het sneeuwkasteel.

Stedentrip Turku

In deze Finse stad ben ik helaas nog helemaal niet geweest.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.