reisgids finland

Handig: een reisgids speciaal voor Noord-Scandinavië

Hou jij er ook zo van om je reizen goed voor te bereiden? Ik kan er enorm van genieten om boven een tafel vol reisgidsen, brochures en plattegronden mooie reispannen te smeden. Op dit moment plan ik een reis naar Noord-Finland en Noord-Noorwegen. De reisgidsen die ik in huis heb voor Finland en Noorwegen gingen natuurlijk maar voor een deel over het noorden – en daarvan ging dan weer een klein deel over mijn specifieke bestemmingen. Maar nu heb ik een nieuwe aanwinst: een reisgids speciaal voor Noord-Scandinavië. Ik ben er blij mee, want er staat heel veel informatie in! 

Reishandboek Noord-Scandinavië

De reisgids waarover ik het heb, heet Reishandboek Noord-Scandinavië – Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden (van Henk Filippo en Elio Pelzers/uitgeverij Elmar). De gids heeft ongeveer 350 bladzijden, waarvan de eerste 90 zijn besteed aan een inleiding, uitgebreide achtergrondinformatie (Geografie en geologie, Klimaat en seizoenen, Flora en fauna, Geschiedenis, Bevolking en cultuur, Kunst, Winter in Lapland) en praktische tips voor & tijdens de reis, zoals tips voor wandelen, fietsen, varen, vissen en wintersporten in Lapland. 

reisgids Noord-Scandinavie

Bezienswaardigheden in Lapland

Vervolgens komen bezienswaardigheden in de volgende regio’s aan bod:

  • Nordland (Noorwegen)
  • Lofoten en Vesterålen (Noorwegen)
  • Finnmark (Noorwegen)
  • Norrbotten (Zweeds Lapland)
  • Lappin Lääni (Fins Lapland)
  • Het schiereiland Kola  (Russisch Lapland)

De wandeltips en in kaders uitgelichte onderwerpen zoals joiken, saunatradities en het fotograferen van het noorderlicht verspreid in de reisgids zijn in de inhoudsopgave overzichtelijk bij elkaar gezet, zodat je ze snel kunt vinden. 

Ook handig: deze reisgids Noord-Scandinavië heeft een praktisch zakformaat, zodat je hem makkelijk kunt meenemen. Dat ga ik dan ook zeker doen.

Hier vind je het Reishandboek Noord-Scandinavië

Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door uitgeverij Elmar.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Finland deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Finland met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Zweden, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.