Ranua Zoo

IJsbeer uit Denemarken woont voortaan in Ranua Zoo in Finland

Wat een grappig nieuws: een IJsbeer uit Denemarken is verhuisd naar Finland. Zijn nieuwe huis staat in de Ranua Zoo, zo’n 80 km ten zuiden van Rovaniemi. Waarom zou een IJsbeer zo’n lange reis maken?

Misschien wel baby-ijsbeertjes

Hoewel geduld bij dit soort dingen een schone zaak is, hoopt de Ranua Zoo dat de nieuwe aanwinst (die de naam Nord draagt) uiteindelijk misschien wel voor baby-ijsbeertjes zal zorgen.

Nord is een 15 jaar oude mannetjesijsbeer die hiervoor in Skandinavisk Dyrepark in Denemarken woonde. Maar hij werd geboren in Moskou. En nu vond de ijsberencoördinator van de EAZA´s (European Association of Zoos and Aquaria) het dus een goed idee om Nord te verhuizen naar Finland.

Ranua Zoo
Foto: Ranua Zoo

De reis van Nord begon op vrijdag 19 februari 2021. Het was een lange trip: op maandag 22 februari kwam Nord aan in de Ranua Zoo. Gelukkig ging alles onderweg goed met Nord en had hij een gezonde eetlust toen hij eenmaal in zijn nieuwe verblijf was aangekomen.

Eerst kreeg Nord even de tijd om aan zijn nieuwe verblijf te wennen – en aan zijn nieuwe Finse verzorgers natuurlijk. Maar dit voorjaar nog zal Nord kennismaken met het ijsberenvrouwtje van de Ranua Zoo: Venus. Ze blijven nog wel een tijdje in hun eigen verblijven. In 2021 worden dus nog geen baby-ijsbeertjes verwacht.

Over Ranua Zoo

Ranua Zoo (of Ranua Wildlife Park) is een erg populaire attractie in Fins Lapland – zowel bij de Finnen zelf als bij toeristen uit het buitenland. Internationale toeristen komen vooral in de winter naar het park, wanneer er ook bouwwerken van sneeuw en ijs te zien zijn. Als je in de zomer in Finland bent, zul je er voornamelijk Finnen tegenkomen.

Het dierenpark is gespecialiseerd in dieren die in noordelijke streken en in de poolcirkel leven. Medewerkers worden speciaal opgeleid om alles van deze dieren te weten, dus je kun ze echt alles vragen. Het beschermen van bedreigde diersoorten is een belangrijk onderdeel van hun werk.

Er leven ongeveer 50 soorten wilde dieren in Ranua Zoo. Ze leven in ruime verblijven langs een wandelroute van 2,8 km door het park. Het pad is ook geschikt voor kinderwagens en in de winter voor sleeën (beschikbaar in het park).

Hier vind je een plattegrond van de Ranua Zoo. Als je wilt, kun je er ook blijven slapen.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Finland deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Finland met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Zweden, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.