noorderlicht

Het noorderlicht zien in Rovaniemi: tips van een fotograaf

In Rovaniemi is het noorderlichtseizoen alweer lang en breed begonnen. Je kunt het noorderlicht in Rovaniemi namelijk spotten van augustus tot april! Als je Visit Rovaniemi volgt op social media, kun je in al die maanden de mooiste foto’s van het noorderlicht zien langskomen, gemaakt door fotograferende Finnen die er wonen. Een van die fotografen deelt zijn tips om het noorderlicht te fotograferen rondom Rovaniemi.

Noorderlicht in de herfst

Professioneel fotograaf Toni Eskelinen noemt de herfst zijn favoriete tijd van het jaar om het noorderlicht te zien in Rovaniemi. Zelf probeert hij elk seizoen weer nieuwe manieren te vinden om het noorderlicht vast te leggen, en nieuwe elementen te combineren met dat noorderlicht.

Eskelinen maakt volop gebruik van data over het noorderlictht om te berekenen hoe groot de kans is dat het noorderlicht te zien zal zijn. Dat kan onder andere met apps als Windy en Ventusky. AuroraAlert kan ook handig zijn. Maar het belangrijkste is toch: altijd optimistisch blijven en naar boven blijven kijken.

noorderlicht

De beste plekken om het noorderlicht te zien in Rovaniemi

Volgens Eskelinen zijn rondom Rovaniemi heel veel goede plekken te vinden om het noorderlicht vast te leggen. Voorbeelden van favoriete plekken van de fotograaf zijn skigebied Ounasvaara en dit wandelgebied. Hij vindt zijn favoriete plekken tijdens de wandelingen die hij dagelijks maakt. Die onthoudt hij en hij gaat terug als de kans om het noorderlicht te zien groot is. Helemaal mooi vindt Eskelinen het, als hij het noorderlicht kan combineren met de weerspiegeling ervan in een meer of rivier.

Je kunt er ook voor kiezen om een excursie te boeken om je kans om het noorderlicht te zien in Rovaniemi te vergroten.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Finland deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Finland met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Zweden, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.