Outdoor in Finland

De natuur in Finland is geweldig – echt een paradijs voor outdoorliefhebbers. In de bossen en rondom de vele meren vind je rendieren (in Noord-Finland) en heel veel rust en ruimte voor allerlei outdoor-activiteiten. Tot nu toe heb ik op drie plekken in de Finse natuur verbleven: bij Ruka, bij Salla en bij Vuokatti. Hieronder vertel ik welke outdoor-activiteiten in daar zoal ondernam.

Ruka en omgeving

Mijn eerste kennismaking met Fins Lapland was in Ruka – en ik was meteen verkocht. Ik was er in de zomer, maar het lijkt me ook geweldig om daar eens in de winter te zijn. Meer over de bezienswaardigheden en activiteiten in Ruka in de zomer lees je in deze blogposts:

Later gingen we terug met ons hele gezin. Toen deden we het volgende:

Als je in de winter naar Ruka gaat, kun je bij Mökki Travel ook de volgende activiteiten boeken (als je daar ook je vakantiehuis in Finland boekt):

Salla en omgeving

Toen we met ons gezin twee weken op zomervakantie in Finland waren, verbleven we de tweede week in Salla. Daar deden we het volgende:

Vuokatti en omgeving

Tijdens onze zomervakantie in Finland sliepen we de eerste week in dit wintersportresort dat ook in de zomer steeds meer toeristen trekt. 

Outdoor-activiteiten vanuit steden in Finland

In veel steden in Finland worden excursies naar de omliggende natuur aangeboden. Een link naar deze excursies vind je op de pagina stedentrips in Finland.