Natuur in Finland

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

De natuur in Finland is geweldig. In de bossen en rondom de vele meren vind je rendieren (in Noord-Finland) en heel veel rust en ruimte. Tot nu toe heb ik op drie plekken in de Finse natuur verbleven: bij Ruka, bij Salla en bij Vuokatti.

Ruka en omgeving

Mijn eerste kennismaking met Fins Lapland was in Ruka – en ik was meteen verkocht. Ik was er in de zomer, maar het lijkt me ook geweldig om daar eens in de winter te zijn. Meer over de bezienswaardigheden en activiteiten in Ruka in de zomer lees je in deze blogposts:

Later gingen we terug met ons hele gezin. We bekeken de mooiste plekjes van nationaal park Oulanka in twee korte wandelingen en boekten een raftexcursie speciaal voor gezinnen. Je kunt vanuit Ruka eventueel ook naar nationaal park Hossa. Wij bezochten dat natuurgebied met eeuwenoude rotstekeningen onderweg van Vuokatti naar Salla. 

Salla en omgeving

Toen we met ons gezin twee weken op zomervakantie in Finland waren, verbleven we de tweede week in Salla. Daar deden we het volgende:

Vuokatti en omgeving

Tijdens onze zomervakantie in Finland sliepen we de eerste week in dit wintersportresort dat ook in de zomer steeds meer toeristen trekt. 

Meer informatie over waar ik verbleef in Ruka en waar wij als gezin verbleven tijdens onze rondreis door Midden- en Noord-Finland vind je bij Overnachten in Finland. Hier vind je de complete route van onze tweeweekse zomervakantie in Finland, inclusief leuke tussenstops onderweg.

Natuur vanuit steden in Finland

In veel steden in Finland worden excursies naar de omliggende natuur aangeboden. Een link naar deze excursies vind je op de pagina stedentrips in Finland.