Finland in NL

Gelukkig hoef je Finland niet helemaal te missen als je in Nederland bent. Hier en daar vind je kleine stukjes Finland in Nederland, bijvoorbeeld in winkels en cafés en op evenementen. Ken je deze al?

Films en series uit Finland

Films en series uit Finland kom je tegen in filmhuizen, maar tegenwoordig zelfs ook op Netflix. En wist je dat de Moomins (bekend van de Nederlandse kindertelevisie) Fins zijn?

Zelf houd ik een lijst bij met alle films uit Noord-Europa die ik heb gezien. Er staat ook een lijstje met Finse films in.

De lijst met series uit Noord-Europa is een flink stuk langer – en ook daarin vind je Finse series zoals Sorjonen, Karppi en Tellus.

Boeken en tijdschriften uit en over Finland

Hier vind je de reisgidsen die ik tijdens onze reizen naar Finland heb gebruikt.

Ook leuk om te lezen is dit boek over de belevenissen van een expat in Finland.

Mijn lijst met gelezen romans uit Noord-Europa bevat helaas nog geen Finse boeken, maar ik doe mijn best om daar snel verandering in te brengen.

De Finse keuken vind je terug in deze Scandinavische kookboeken.

Lezen over Finland kan ook in Nordic Magazine en in het tijdschrift Scandinavian Living by Bo Bedre.

Finse merken en winkels

Jammer dat A piece of Finland niet meer in Amsterdam zit! Toch zijn er nog wel genoeg mooie Finse merken te vinden in Nederlandse (web)winkels.

Eten en drinken uit Finland

Gelukkig kun je ook in Nederland Fins eten en drinken vinden, bijvoorbeeld bij Selma’s Nordic Bakery Café in Amsterdam, waar Karelische pasteitjes op de kaart staan.

Finse evenementen in Nederland

Ik ben voortdurend op zoek naar Finse evenementen in Nederland. De evenementen die ik vind zijn zeker niet allemaal specifiek Fins, maar hebben soms wel Finse deelnemers.

Elk jaar doe ik mijn best om in de volgende blogposts de actuele data, tijdstippen en locaties van deze (en meer) evenementen voor je te verzamelen: